Nový Bor: Ve škole U Lesa otevřeli sportovní areál za 10 milionů korun

04.11.2022 20:33 | Tisková zpráva

Základní škola U Lesa v Novém Boru se dočkala zmodernizovaného sportovního areálu určeného jak pro míčové sporty, tak pro atletické disciplíny za bezmála 10 milionů korun. Ve středu 2. listopadu si zdejší školáci převzali sportoviště od starosty Nového Boru Jaromíra Dvořáka a hejtmana Libereckého kraje Martina Půty.

Nový Bor: Ve škole U Lesa otevřeli sportovní areál za 10 milionů korun
Foto: René Latko / novy-bor.cz
Popisek: Nový Bor

„Věřím, že nové hřiště bude dobře sloužit nejen školákům, ale i místním sportovním klubům a oddílům při jejich trénincích,“ řekl Jaromír Dvořák a vyzdvihl úspěchy novoborských sportovců, jichž dosáhli na celostátní i mezinárodní úrovni.

Během uplynulých měsíců dostal více než dvacet let starý sportovní areál novou podobu, která odpovídá současným požadavkům na sportování i bezpečnost. Dělníci kompletně vyměnili tartanový povrch včetně povrchových vrstev na atletické dráze. Nový povrch dostalo také víceúčelové hřiště. Díky tomu tu lze hrát kopanou, házenou, florbal, volejbal, tenis a basketbal. Přibylo nové osvětlení, což časově rozšíří možnosti sportovců. Práce na modernizaci vyšly na zhruba 9,7 milionu korun. Radnice investovala do stavebních prací 7,2 milionu korun, dalších 2,5 milionu korun přispěl z dotačního fondu Liberecký kraj.

„Jde o druhé zrekonstruované hřiště v Novém Boru během krátké doby a musím říct, že by si řada měst v kraji mohla vzít příklad,“ uvedl hejtman Martin Půta.

Slavnostní otevření sportovního areálu zpestřila vystoupení Novoborských mažoretek a taneční skupiny Black Shadow.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Žatec: Edukační workshop pro MŠ a ZŠ

16:31 Žatec: Edukační workshop pro MŠ a ZŠ

Edukační workshop pro MŠ a ZŠ o památce světového dědictví zapsané pod názvem Žatec a krajina žateck…