Nový Jičín dá do rekonstrukcí škol přes 18 milionů korun

30.07.2018 6:32

Doba prázdnin je v Novém Jičíně pravidelně využívána k opravám a údržbovým pracím ve školách a školkách. Letos město vynaloží na obnovu svých školských a předškolních zařízení více než 18 milionů korun.

Nový Jičín dá do rekonstrukcí škol přes 18 milionů korun
Foto: Nový Jičín
Popisek: Nový Jičín

Většina stavebních úprav skončí v srpnu. Jen rekonstrukce družiny v Jiráskově ulici a tělocvičen v Základní škole Jubilejní zasáhne do začátku nového školního roku. Dětem z družiny už byly vyčleněny náhradní prostory v Základní škole Tyršova a žáci z Jubilejní školy budou za nepříznivého počasí cvičit ve sportovní hale ABC.

Nejnákladnější investicí, která přesáhne 6 milionů korun, bude rekonstrukce tělocvičen v Základní škole Jubilejní. Za více než 5 milionů se opravuje družina Základní školy Tyršova na Jiráskově ulici. Budova se zatepluje, mění se okna, dveře a střecha. V mateřské škole Vančurova se za 3 miliony korun renovuje fasáda.

Na Základní škole Komenského 68 probíhá 4. etapa výměny elektroinstalace, kdy se za 1,3 milionu korun mění osvětlovací tělesa, vypínače, zásuvky a datové rozvody. Zároveň se tady, stejně jako v Základní škole Tyršova, rekonstruují toalety a umývárny. V Základní škole Komenského 66 se modernizuje jídelna a navazující prostory kuchyně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.