Nový Jičín kupuje pozemek na psí útulek

08.10.2013 9:51

Zastupitelé Nového Jičína odsouhlasili výkup pozemku na stavbu psího útulku. Za 209 tisíc korun získá město dva a půl tisíce metrů čtverečních plochy bývalého vojenského areálu v Bludovicích. Ještě letos bude vypsáno výběrové řízení na zpracovatele projektu, následně na dodavatele stavby a za rok by měl být psí útulek hotov.

Nový Jičín kupuje pozemek na psí útulek
Foto: novy-jicin.cz
Popisek: Náměstí v Novém Jičíně

„Názory lidí i statistika odchycených psů na území města říkají jasně, že útulek tady chybí. Nový Jičín má podle smlouvy z roku 1997 k dispozici 13 kotců v kopřivnickém útulku. Tento počet je často nedostatečný, navíc od září loňského roku velmi vzrostly náklady na tuto službu. Fixní platba se zvýšila z 16 na 80 tisíc korun ročně. Dalších asi 250 tisíc korun stojí krmivo a péče o psa,“ řekl starosta Nového Jičína Jaroslav Dvořák.

V areálu v Bludovicích by mělo být v první fázi postaveno 15 kotců s výběhem a připraven prostor pro dalších 10 kotců. „Další dva kotce budou pro příjem pejsků, tři kotce budou sloužit pro zvířata v karanténě a dva pro izolaci těch s infekčním onemocněním. Boudy budou vybaveny elektrickým vytápěním,“ uvedl Petr Bittner z odboru majetku, rozvoje a investic.

Součástí psího útulku bude i provozní budova s vyšetřovnou veterináře, skladem krmiv a další  provozní prostory. „Také tam bude mít zázemí personál, který se o zvířata bude starat,“ dodal Bittner. Samostatným objektem bude kafilerní box pro uhynulá zvířata. Předpokládané náklady na stavbu přesahují pět milionů korun. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: novy-jicin.cz

Ing. Petr Mach, Ph.D. byl položen dotaz

cenzura

Jak v EU ovlivníte, zda u nás bude zachována svoboda projevu, kterou má snahu tato vláda omezit a jak píšete i vy, schovává to za jakýsi boj s dezinformacemi?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Cyklisté a koloběžkáři si mohou vybrat místo pro stojany

16:31 Olomouc: Cyklisté a koloběžkáři si mohou vybrat místo pro stojany

Do interaktivní mapy mohou cyklisté a majitelé koloběžek vložit svůj podnět na umístění nových stoja…