Nový kalendář Lipníka

30.10.2014 21:16

Město Lipník nad Bečvou vydalo nový stolní kalendář pro rok 2015 s názvem GALERIE KONÍRNA.

Nový kalendář Lipníka
Foto: mesto-lipnik.cz
Popisek: Lipník nad Bečvou

V červenci 2015 to bude přesně pět let, co byla otevřena galerie Konírna. K tomuto výročí město Lipník nad Bečvou vydalo stolní kalendář. „Nebývá zvykem, aby se galerie prezentovala celoročním kalendářem, ve kterém dá nahlédnout do své činnosti. Galerie Konírna v Lipníku nad Bečvou si tento výjimečný počin dovolila z titulu úspěšnosti svých prvních pěti sezón,“ vysvětluje v úvodu kalendáře paní Marcela Kleckerová, kurátorka většiny expozic.

Kalendář obsahuje fotografie ze všech dosavadních výstav, kterými prošlo více než 46 tisíc návštěvníků. U každé z 24 výstav je uveden název expozice, doba trvání a počet návštěvníků. Podklady čerpala redakce kalendáře z bohatého fotografického archivu města a z archivů vystavujících. Jsou zde zachyceny ukázky instalací, nejoblíbenější exponáty, momentky z vernisáží i někteří autoři. Kalendář je netypického čtvercového formátu, celobarevný, na matném křídovém papíře. V kalendáři je popsána také historie zámeckého hospodářského křídla, ve kterém se galerie nachází.

„Při vernisážích výstav v galerii Konírna si někdy vzpomenu na téma mé maturitní písemné práce v roce 1968, kdy jsem psala úvahu na zadání „Co když se umění přežije?“ Ta uplynulá léta dávají zapravdu mé tehdejší optimistické vizi a jsem ráda, že jí mohu svou kurátorskou činností alespoň trochu napomáhat,“ píše Marcela Kleckerová v úvodu.

Stolní kalendář na rok 2015 je v prodeji za 72 Kč v galerii Konírna a v Turistickém informačním centru v Lipníku nad Bečvou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mesto-lipnik.cz

PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D. byl položen dotaz

boj s dezinformacemi

Dobrý den, proč se podle vás šíří dezinformace? Není to náhodou proto, že vy politici špatně komunikujete? Ostatně na špatnou komunikaci této vlády poukazují mnozí. A jak přesně s nimi chcete bojovat? Budete odsuzovat všechny názory, které se neslučují s těmi vašemi? To totiž teď děláte. A ještě je...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Město podpořilo výstavbu nové železniční stanice Pardubice centrum

16:31 Pardubice: Město podpořilo výstavbu nové železniční stanice Pardubice centrum

Na zlepšené možnosti cestování se mohou těšit občané od 9. června, kdy bude zprovozněna nová železni…