O výstavbě bytů na Štěpánce se nebude rozhodovat v Mladé Boleslavi

15.01.2018 18:16

Krajský úřad Středočeského kraje rozhodl, že primátor města Raduan Nwelati je vyloučen z projednávání a rozhodování ve věci staveb čtyř bytových domů na pozemcích v lesoparku Štěpánka.

O výstavbě bytů na Štěpánce se nebude rozhodovat v Mladé Boleslavi
Foto: mb-net.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Zároveň jsou z projednávání vyloučeny všechny úřední osoby stavebního úřadu, kterým je Magistrát města Mladá Boleslav. Krajský úřad pověří jiný podřízený věcně příslušný správní orgán ve svém správním obvodu projednáním a rozhodnutím dané věci. Výstavbu bytových domů na Štěpánce připravuje společnost Rezidence Štěpánka s.r.o. Vedení města od počátku vyjadřuje nesouhlas s tímto záměrem.

„Jsme rádi, že o tom bude rozhodovat jiný úřad, aby nikdo nemohl pochybovat, jestli jsme podjatí nebo nejsme. My se samozřejmě podjatí necítíme, protože vždy budeme hájit zájmy města a zájmy občanů. Ale aby o tom nebyly pochybnosti, je dobře, že krajský úřad rozhodl, že nás z toho řízení vyloučí v rozhodovací fázi. Ale budeme jako účastníci řízení u jiného stavebního úřadu, který určí krajský úřad,“ řekl primátor Raduan Nwelati.

Nyní vedení města očekává, který stavební úřad ve Středočeském kraji krajský úřad pověří rozhodováním v této věci. „Očekáváme, že budeme vyzváni k vyjádření k této situaci. To vyjádření určitě bude znít ve smyslu  usnesení zastupitelstva z minulého roku, tedy, že jako samospráva s tím záměrem nesouhlasíme,“ řekl primátor.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

10:28 Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

Zasportovat si, poměřit síly se svými vrstevníky, zabavit se – a možná i vyhrát. To všechno má přiné…