Obyvatelé Selské ulice v Havířově mají nový chodník

27.12.2018 15:34

Obyvatelé části města Havířov-Bludovice mají k dispozici zcela nový chodník, který vede podél Selské ulice. Město vyslyšelo prosby místních a po dlouholetém řešení majetkoprávních vztahů v dané lokalitě se mu podařilo stavbu zrealizovat. Nedávno dokončený chodník dnes (20.12.2018) místním slavnostně předali vedoucí představitelé města.

Obyvatelé Selské ulice v Havířově mají nový chodník
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

"Na chodník podél Selské ulice místní lidé čekali spoustu let. Máme zde dvě základní školy a mnoho rodinných domků, kde bydlí spousta lidí. Jsem proto velmi rád, že se nám konečně podařilo chodník postavit a udělat tak tuto část města bezpečnější," řekl náměstek primátora pro investice a chytré město Bohuslav Niemiec.

Nový jednostranný chodník s veřejným osvětlením o šířce zhruba 2 a délce zhruba 800 metrů vede od křižovatky s Frýdeckou ulicí po křižovatku s ulicemi Mezidolí a Na Kempách.

"Stavba chodníku zahrnovala mimo jiné jeho odvodnění, výstavbu výhyben a vybudování nových nebo rekonstrukce starých plotů v místech, kde do stávajícího oplocení zasáhla stavba. Upravili jsme sjezdy i nástupiště autobusových zastávek a nechali vystavět nový bezpečný přechod pro chodce, který vede k základní škole s polským vyučovacím jazykem," uvedla vedoucí oddělení investic havířovského magistrátu Kateřina Mikulová.

Stavba chodníku vyšla město na téměř 11 milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Dopřejte dětem léto plné zážitků, Fond pomoci pomůže zaplatit i letní tábory

22:05 Olomouc: Dopřejte dětem léto plné zážitků, Fond pomoci pomůže zaplatit i letní tábory

Pomoc s vyššími náklady při plánování prázdninových aktivit dětí. I to je jedním z cílů sociální pol…