Obyvatelka Domova Bílá Opava oslavila sto let

11.08.2016 7:36

Již sté narozeniny oslavila počátkem srpna paní Květoslava Xaverová.

Obyvatelka Domova Bílá Opava oslavila sto let
Foto: Opava
Popisek: Opava

K významnému životnímu jubileu oslavenkyni v Domovu Bílá Opava, kde paní Xaverová od roku 2013 žije, osobně poblahopřál i náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje Svatomír Recman (KSČM).

„Není pro mě každodenní záležitostí blahopřát k tak významnému životnímu jubileu. V současnosti je málo takových osobností v Moravskoslezském kraji a v České republice, kteří se mohou Vám rovnat věkem a získanými zkušenostmi. Zcela jistě jste ve svém životě procházela šťastnými i těžkými chvílemi. Poznala jste lidi, kteří se stali Vašimi přáteli, a pro mnohé jste se i Vy stala důležitým člověkem v jejich životě. Jsem velice rád, že sváteční den Vašeho narození můžeme prožívat společně s Vámi. Život, s určitou nadsázkou, se podobá knize, s tím rozdílem, že ji můžeme číst pouze jednou. Přeji Vám, abyste ve své knize našla nejen dostatek štěstí, lásky a optimismu, ale také dobrá a přátelská slova a milé úsměvy. Zdraví, pohoda a optimismus Vás pak zcela jistě neopustí. K Vašemu významnému životnímu jubileu Vám chci ze srdce popřát pevné zdraví, hodně spokojenosti, ale také ať vždy dokážete najít něco, co Vám přinese radost, a máte kolem sebe lidi, kteří Vás dokáží potěšit, pochopit či Vám pomoci,“ uvedl ve svém blahopřání Recman.

Paní Květoslava Xaverová se narodila 4. srpna roku 1916 v Brně - Soběšicích jako poslední z deseti sourozenců, tam také strávila dětství, mládí a produktivní věk. Přestože neměla speciální vzdělání, byla velice chytrá, zručná a pracovitá, po narození dcery v roce 1939 začala pracovat v podniku RaJ. Po získání praxe v provozu jídelen se stala vedoucí několika stravovacích provozoven. Po odchodu do penze se přestěhovala s manželem za dcerou do Opavy. Po zhoršení zdravotního stavu, kdy již nemohla zůstat v domácím prostředí, nastoupila do domova pro seniory Bílá Opava, příspěvkové organizace Moravskoslezského kraje. Ve svém okolí je paní Květoslava známá jako velice elegantní dáma, přátelská a společenská, vytrvalá ve svých každodenních procházkách pro zdraví a každodenním ranním cvičení k udržení svěžesti těla i ducha.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Brno: Open House otevře 116 objektů, lidem se znevýhodněním nabízí asistenční službu. Rezervace startují 9. května

11:17 Brno: Open House otevře 116 objektů, lidem se znevýhodněním nabízí asistenční službu. Rezervace startují 9. května

Desítku zbrusu nových podcastů, speciální prohlídky či asistenci pro znevýhodněné návštěvníky a zejm…