Očekávaná rekonstrukce silnice v Havířově u Šimaly finišuje

06.12.2016 11:36

Rozsáhlá a dlouho očekávaná rekonstrukce silnice č. III/4745 v Havířově u Šimaly se dostala do poslední fáze. Nově opravený úsek komunikace bude zprovozněn pro veřejnou dopravu od 9. 12. 2016, kdy se s novými zimními jízdními řády znovu vrátí na původní trasu také autobusy. Důvodem prodloužení uzavírky, která byla plánovaná do 30. listopadu, byla nová technologie sanace podloží a složitá časová koordinace při vypínání elektrického proudu u realizovaných přeložek sítí.

Očekávaná rekonstrukce silnice v Havířově u Šimaly finišuje
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

Přípravné kroky, které spočívaly například v pročištění navazujícího úseku odvodnění nebo v provedení sond, proběhly v dubnu 2016. Stavební práce, které byly pak zahájeny v polovině června letošního roku, obsahovaly snížení tělesa silnice na některých místech až o 75 cm. V části rekonstruovaného úseku byla vybudována nová dešťová kanalizace. V současnosti probíhají dokončovací práce zejména na přilehlých chodnících, oplocení a terénních úpravách.

Finanční náklady ve výši cca 10,4 mil. Kč a celé náklady přípravy budou hrazeny z rozpočtu Správy silnic Moravskoslezského kraje. Chodníky, přeložky oplocení, překládku veřejného osvětlení a část splaškové kanalizace, tedy její 3 větve, ve výši cca 9,2 mil. Kč hradí statutární město Havířov. Zhotovitelem díla je firma Eurovia CS a.s.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

Navrácení Ukrajinců

Proč by měli Ukrajinci, kteří už na Ukrajině nežijí třeba 20 let jít nyní za Ukrajinu bojovat? Nebo i ti, co jít bojovat nechtějí z jakýchkoliv důvodů, proč je nutit? Navíc nechápu to, že nejdřív jste vehementně podporovali přijetí uprchlíků z Ukrajiny a teď je zas tlačíte k návratu. Zamýšlel jste s...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Jarní mrazy poničily parky a stromořadí

13:05 Hradec Králové: Jarní mrazy poničily parky a stromořadí

Správci městské zeleně v Hradci Králové mapují škody po jarních mrazech. Poškozená stromořadí se nac…