Olomouc: Burza nabídne práci, vzdělání, poučení i zábavu

14.10.2019 16:29

Hledejte práci tam, kde skutečně je! Právě pod tímto názvem proběhne v úterý 22. října Burza práce a vzdělání v Olomouci. Akce, kterou pořádá Krajská hospodářská komora Olomouckého kraje, Úřad práce ČR a Svaz průmyslu a dopravy ČR, se uskuteční v pavilonu A Výstaviště Flora Olomouc od 9 do 17 hodin. Vstup je zdarma.

Olomouc: Burza nabídne práci, vzdělání, poučení i zábavu
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Burza je určena nejen nezaměstnaným a těm, kteří chtějí změnit práci, ale také čerstvým absolventům škol i stávajícím studentům. „Všichni dostanou jedinečnou šanci kontaktovat na jednom místě a během jediného dne více zaměstnavatelů, případně si domluvit další jednání s těmi, se kterými najdou společnou řeč,“ uvádí za organizátory Jaroslav Mikšaník z krajské pobočky Úřadu práce ČR v Olomouci.

Na burze se bude prezentovat více než pět desítek nejvýznamnějších zaměstnavatelů z Olomouckého kraje z nejrůznějších odvětví – počínaje strojírenstvím a elektrotechnikou přes zemědělství, potravinářství, výrobu plastů a lepenkových obalů, stavebnictví až po společnosti z oblasti dopravy a spojů, obchodu, pojišťovnictví, hotelnictví, lázeňství a zdravotnictví. Svou vzdělávací nabídku představí i 25 vybraných středních a vysokých škol, o jejichž absolventy mají zaměstnavatelé zájem. Chybět nebudou ani personalisté z armády a policejních složek a své zastoupení zde bude mít i město Olomouc.

„Navštívit burzu by měli i ti, kteří se nějakým způsobem podílejí na volbě povolání - ať už jsou to rodiče teenagerů nebo výchovní poradci ze základních škol. V neposlední řadě je samozřejmě pamatováno přímo na žáky posledních ročníků základních škol, kteří o svém studijním zaměření nebo budoucím zaměstnání teprve začínají uvažovat,“ doplňuje regionální manažer Svazu průmyslu a dopravy ČR Richard Koubek.

Živá knihovna povolání

„Lidem hledajícím nové zaměstnání doporučujeme vzít si s sebou několik výtisků svého profesního životopisu“ připomíná Jiří Šabata, ředitel krajské pobočky Úřadu práce ČR v Olomouci. „Naši pracovníci také nabídnou široké spektrum poradenských služeb všem, kteří se zajímají o své budoucí pracovní uplatnění – ať už se jedná o výběr školy, studijního oboru, rekvalifikace nebo hledání volných pracovních míst. Kromě ÚP ČR zde budou mít své stánky i Česká správa sociálního zabezpečení a Státní úřad inspekce práce, které budou poskytovat poradenskou činnost z oblasti své působnosti“.

Návštěvníky také určitě zaujmou zajímavé exponáty některých vystavovatelů (vč. venkovní přehlídky vojenské a policejní techniky). Pro děti a mládež je připravena soutěž o atraktivní ceny na stáncích vystavovatelů a k vidění bude i tzv. Živá knihovna povolání (jedná se o praktické ukázky různých druhů povolání). Dále si zájemci mohou nechat zdarma odborně proměřit kvalitu svého zraku, vyzkoušet si sílu svého dechu, shlédnout 3D tiskárny a roboty v akci, vyzkoušet svůj postřeh a dovednosti na laserové střelnici nebo na trenažerech vojenského či závodního vozidla. Před pavilonem A bude vytvořena „Zóna bezpečí“, kde si milovníci adrenalinu mohou bezpečně vyzkoušet na simulátorech nárazu a převrácení vozidla zážitek z autonehody na vlastní kůži. Dále studenti vystavujících středních škol nabídnou zdarma další služby – stříhání vlasů a líčení, ochutnávku vlastních výrobků, ukázky míchaní nápojů a řadu dalších překvapení.

„V 1. patře pavilonu A proběhne letos další krajské kolo odborné soutěže T – Profi (Talenty pro firmy). Týmy žáků ZŠ sestaví základní konstrukci předem určeného zařízení na bázi polytechnické stavebnice, pro které tým SŠ paralelně vyrobí pohonnou jednotku. V časovém limitu cca 2 hodin tedy týmy postaví a zprovozní nový, funkční a pohyblivý model skutečného zařízení - a to vše pod dohledem kapitána z reálného prostředí firmy,“ uzavírá Anežka Kramářová z Krajské hospodářské komory Olomouckého kraje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…