Olomouc: Další úsek opravené silnice, hotovo je v Neředínské ulici

26.08.2021 16:34

Konec výmolům, nerovnostem a prasklinám. Město dokončilo opravu části místní komunikace v ulici Neředínská. Nová je taky část chodníku a přibyl i ostrůvek zeleně.

Olomouc: Další úsek opravené silnice, hotovo je v Neředínské ulici
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Téměř sto padesát metrů silnice září novotou v úseku od křižovatky s třídou Míru po odbočení na Dělnickou ulici. „Opravená komunikace má nový asfaltový povrch a je obousměrná s šířkou jízdního pruhu tři a půl metru. Současně s tím jsme stavebně upravili i napojení této ulice, čímž vznikl nový ostrůvek zeleně, a předláždili chodník po levé straně ulice,“ popsal dokončenou opravu náměstek primátora pro dopravu a investice Martin Major.

Ostrůvek, který vznikl zaslepením původního odbočujícího ramene silnice v Neředínské ulici, zkrášlí zanedlouho vysazená zeleň. „Zahradníci se tady chystají na podzimní výsadbu keřů,“ doplnil náměstek Major. Celkové náklady na opravu komunikace i související stavební práce přišly na bezmála čtyři miliony korun.

Opravená část silnice v Neředínské ulici navazuje na stále ještě probíhající stavbu a úpravy křižovatky třída Míru – Neředínská. Ta má být u konce letos v listopadu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Petr Beitl byl položen dotaz

Ukrajina

Dobrý den, co si myslíte o novém mobilizačním zákonu na Ukrajině? A měli bychom ,,vyhostit" Ukrajince, kterých se to týká? Mně to přijde nehumánní, Češi v minulosti (např. za okupace) taky ve velkém emigrovali a podle všeho se ani teď nehrnou do armády, a to nejsme ve válce. Ani já bych do války své...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Louny sečou trávu způsobem šetrnějším k životnímu prostředí

10:04 Louny sečou trávu způsobem šetrnějším k životnímu prostředí

Jak pomoci k zadržení vody v půdě a v boji se suchem, je otázkou a pro města naléhavou výzvou. Kvůli…