Olomouc: Do boje s pandemií nasadili hasiči mobilní odběrový tým

26.10.2020 19:31

Mobilní odběrový tým COVID-19 posílá do akce Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje. Vyslání iniciovalo operační a informační středisko Generálního ředitelství HZS ČR. V regionu funguje od pondělí 26. října.

Olomouc: Do boje s pandemií nasadili hasiči mobilní odběrový tým
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

„Dvoučlenný tým je složený z profesionálních hasičů, kteří mají zdravotnické vzdělání a během minulého týdne absolvovali odborné školení na infekčním oddělení prostějovské nemocnice,“ uvedla mluvčí HZS Olomouckého kraje Lucie Balážová. Posádky mají k dispozici vyčleněné a označené vozidlo, hasiči jsou vybaveni ochrannými prostředky jako odběrové týmy ve zdravotnických zařízeních.

Nasazení odběrového týmu se předpokládá především v ohniscích nákazy, kde je velký počet nakažených osob, zejména ve střediscích sociální péče, pečovatelských domech a domovech pro seniory.

V souvislosti s bojem proti pandemii koronaviru profesionální hasiči rovněž pokračují v pravidelné dekontaminaci odběrových stanů a dezinfikují veřejné budovy, kde se vyskytla nákaza. „Využíváme k tomu pět dekontaminačních přístrojů, které jsou schopné během čtyřiceti sekund dezinfikovat místnost velikou jako školní třída,“ doplnila mluvčí Balážová.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín zajistí svým obyvatelům výhodnou dodávku tepla až do roku 2040

22:10 Bohumín zajistí svým obyvatelům výhodnou dodávku tepla až do roku 2040

Už jen necelý rok zbývá podle vedení společnosti ČEZ Teplárenská do ukončení výroby energií z uhlí v…