Olomouc: Město podpořilo aktivity hasičů a policie

07.04.2018 16:57

Sbory dobrovolných hasičů, profesionální hasiči a Městská policie Olomouc také letos obdrží dotační podporu z rozpočtu města Olomouce. Zástupce těchto složek přijal na radnici za účelem podpisu smluv náměstek primátora Martin Major.

Olomouc: Město podpořilo aktivity hasičů a policie
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Finanční prostředky budou rozděleny především na podporu činnosti dobrovolných hasičů na území města Olomouce, na vzdělávací aktivity a vybavení sportovních družstev hasičů. Část dotace také využije Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje na podporu výchovy dětí ve školkách, vzdělávání osob se specifickými potřebami a vzdělávání osob v produktivním věku v oblasti ochrany obyvatelstva a integrovaného záchranného systému. Městská policie Olomouc pak získá finanční prostředky na nákup reflexních prvků pro děti z mateřských škol. Část dotačních prostředků bude využita také na provoz městského meteorologického a varovného systému pro sledování meteorologických jevů na území města Olomouce.

V rámci různých vzdělávacích a společenských akcí se jednotlivé sbory budou snažit o osvětu v oblasti požární bezpečnosti a ochrany a zlepšení kvality života obyvatel města Olomouce.

„Zastupitelstvo města Olomouce schválilo v rámci rozpočtu pro rok 2018 dotaci v oblasti ochrany obyvatel v celkové výši 800 tisíc korun. Z této částky jsme dnes přerozdělili dotační podporu ve výši 540 tisíc korun, zbylá částka zůstane k dalšímu čerpání v průběhu letošního roku,“ vysvětlil náměstek Martin Major.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…