Olomouc: Na Horním náměstí začínají Svatomartinské trhy

08.11.2019 17:31

Ochutnávky letošních mladých vín, ale i bohatý hudební program. Svatomartinské trhy centru Olomouce začínají už ode dneška. Společně s nimi zahajuje provoz i oblíbené kluziště na Dolním náměstí. Tradiční trhové městečko, které vyrůstá, tak oživí historické centrum od 9. listopadu.

Olomouc: Na Horním náměstí začínají Svatomartinské trhy
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Svatomartinské trhy k Olomouci neodmyslitelně patří a i letos nabídnou kromě dobrého vína také pohodovou atmosféru a hudební program. Návštěvníci se mohou těšit na degustaci mladých vín a ochutnávku gastrospecialit, k poslechu zahraje cimbálová muzika.

Program odstartuje v pátek 8. listopadu v 16:00 cimbálová muzika Pavla Mika, která bude hrát do 20:00. V sobotu pak Svatomartinské trhy pokračují, ve 14:00, vystoupí cimbálová muzika Cimbalband Mikulov a podobný program je laděn i na neděli. V pondělí 11. listopadu v 11:00 se bude žehnat svatomartinskému vínu, o 11 minut později pak proběhne slavnostní přípitek. V rámci hudebního programu vystoupí cimbálová muzika Jitky Ondráčkové a cimbálová muzika Kyjovsko.

Na Dolním náměstí pak zahájí provoz oblíbené kluziště, které bude v provozu denně od 10:00 do 22:00. I letos platí, že dopolední bruslení je vyhrazeno pro školy a rodiče s dětmi, odpoledne pro veřejnost. Nebudou chybět ani stánky s oblíbeným punčem, které budou ode dneška jak u kluziště, tak i na Horním náměstí.

Po skončení Svatomartinských trhů už zůstanou prodejní stánky na svých místech. Na pátek 22. listopadu je totiž připraveno zahájení oblíbených Vánočních trhů Olomouc a rozsvícení vánočního stromu. Během trhů nebudou na Horním náměstí chybět stánky s vínem, s ryze řemeslnými výrobky, regionálními pochutinami i oblíbeným punčem. Pořadatelem vánočních trhů je společnost Kulturní Olomouc.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

16:14 Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

Koncem předloňského léta mohli Vyškované mezi dálničním přivaděčem a rybníkem Kačencem obdivovat mno…