Olomouc: Na Svatém Kopečku pomohli radní vysadit nové stromy

23.11.2019 15:11

Městští radní se vydali podpořit dobou věc. Ve vichřicí poničené zoologické zahradě na Svatém Kopečku se přidali k desítkám dobrovolníků a přijeli vysadit stromy.

Olomouc: Na Svatém Kopečku pomohli radní vysadit nové stromy
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Tříleté javory babyky jsou v zemi díky náměstkovi primátora Martinu Majorovi a radnímu Milanu Ferancovi. Porostou v té části zahrady, kde Eberhard útočil vůbec nejlítostněji. „Chtěli jsme podpořit dobrou věc a ukázat, že pomoct mají možnost opravdu všichni. Stačí jen trocha fyzické síly a stačit s dechem,“ vzkázal s úsměvem náměstek primátora Martin Major při kopání děr pro nové stromy.

Tragédie zasáhla zoo letos na jaře, když v areálu vichřice Eberhard vyvrátila na osm set stromů. „Je to smutný pohled, když si uvědomíme, že v místech, kde je teď planina, ještě nedávno stál vzrostlý les,“ potvrdil radní města Milan Feranec. „Čím víc lidí se zapojí tím, lépe, nakonec to děláme sami pro sebe,“ vybídl k zapojení do výsadby.

V rámci kampaně „Vraťme stromy do zoo“ si svůj strom v areálu může vysadit každý a pomoct tím zahradě získat zpět svou podobu. Poslední letos vyhlášený termín na výsadbu je v úterý 26. listopadu od 10:00 do 15:00. „V tento termín se lopaty a rýče chopí i zpěvák Janek Ledecký,“ uvádí mluvčí zoo Iveta Gronská.

Výše ceny stromu, který si mohou dobrovolníci zakoupit, se odvíjí od jeho stáří. Stanovena je částkami 2.500, 5.000 nebo 10.000 korun Pomoc zahradě nabídli v poslední době například i hráči a realizační tým fotbalové Sigmy, Výstaviště Flora Olomouc a další organizace i veřejnost. Další termíny pro sázení vyhlásí Zoologická zahrada Olomouc příští rok na jaře.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Žatec: Za Žateckým pokladem

16:31 Žatec: Za Žateckým pokladem

Regionální muzeum nabízí zábavu i dobrodružství v nové aplikaci.