Olomouc: Na mezinárodních sportovních hrách soutěží 19 seniorských týmů

17.07.2018 13:46

Na stadionu TJ Lokomotiva Olomouc začíná již třetí ročník mezinárodních sportovních her seniorů. Hry byly slavnostně zahájeny v úterý 17. července v 9:30.

Olomouc: Na mezinárodních sportovních hrách soutěží 19 seniorských týmů
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Sportovní hry jsou rozčleněny do tří dní. Už v pondělí do Olomouce dorazila družstva z jiných českých a moravských krajů, ale také ze sousedních států Polska, Maďarska a Slovenska. Sportovci si mohli už včera vyzkoušet některé z disciplín. V úterý se odehrají všechny sportovní disciplíny, na středu je naplánováno slavnostní vyhlášení vítězů. Součástí programu jsou i prohlídky památek města Olomouce.

Soutěžit bude celkem 19 týmů a své zastoupení má nejen Olomoucký kraj, ale také statutární město Olomouc. „Věříme, že si i fanoušci z Olomouce najdou cestu na stadion a potleskem ocení snažení nejen olomouckých seniorských sportovců," zve veřejnost Yvona Kubjátová, vedoucí odboru sociálních služeb.

Samotný start sportovních her zahájil primátor města Olomouce a ministr kultury Antonín Staněk společně s poslancem ČR a hejtmanem Olomouckého kraje Ladislavem Oklešťkem, kteří nad akcí převzali záštitu. Město Olomouc, Olomoucký kraj a Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR také finančně podporují konání sportovní akce, kterou připravila Rada seniorů ČR ve spolupráci s krajskou radou seniorů Olomouckého kraje, zastoupenou předsedkyní Milenou Hesovou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…