Olomouc: Novoroční ohňostroj bude opět na Horním náměstí

11.12.2017 16:46

Nová tradice už počtvrté přinese Olomoučanům Novoroční ohňostroj 1. ledna v 18 hodin odpoledne a to opět na Horním náměstí. Patnáctiminutová show bude tematicky zaměřena na stoleté výročí republiky.

Olomouc: Novoroční ohňostroj bude opět na Horním náměstí
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Primátor Antonín Staněk je zastáncem tradičních hodnot. „Horní náměstí je přirozené místo, kde se lidé setkávají, kde se konají vánoční trhy a kde se odehrává ohňostroj. Proto jsem inicioval jednání, aby se ohňostroj odpaloval z náměstí i letos,“ vysvětlil primátor Staněk.

Na svolané schůzce za účasti hasičského záchranného sboru, autorů ohňostroje a zástupců příslušných odborů magistrátu, která prověřovala bezpečnost, se prokázalo, že odpálení ohňostroje z místa poblíž Krajinské lékárny je možné.

„Riziko je prakticky totožné jako v minulých letech a podobná budou i bezpečnostní opatření,“ potvrdil primátor. Jen samotné místo odpalu bude mít rozšířenou zónu se zábranami. Přijatá opatření budou zohledňovat i probíhající rekonstrukci střechy radnice.

Novoroční ohňostroj by měla doprovázet hudba Mé vlasti. Světelné barevné efekty přivítají rok 2018 ve výšce v rozmezí třiceti až šedesáti metrů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Blíží se zápisy do mateřských škol

7:37 Jihlava: Blíží se zápisy do mateřských škol

Zápisy do školek Mozaika, Demlova 28 a Nad Plovárnou se uskuteční ve dnech 6. a 7. května. Volných j…