Olomouc: Oslavy lesa na Floře

08.10.2011 15:52

Organizace spojených národů vyhlásila letošní rok za Mezinárodní rok lesů. V Olomouckém kraji probíhají od dubna do prosince 2011 nejrůznější akce vztahující se k jeho oslavám. Jednu z nich bude v sobotu 15. října hostit také Výstaviště Flora Olomouc.

Olomouc: Oslavy lesa na Floře
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Celodenní akce s názvem „Oslavy lesa na Floře", určená pro širokou veřejnost, bude trvat od 9:00 do 16:00 hodin. Mottem akce je „Lesy v Olomouckém kraji - lesy pro lidi". Návštěvníci se budou moci formou soutěží na stanovištích dozvědět o lesích v kraji, o práci lesníků a ochraně přírody. Součástí programu je i kácení zbylých dvou stromů Rudolfovy aleje, sochání ze dřeva, řezbářství, výroba ptačích budek, promítaní krátkých dokumentů o lese či mykologická poradna. Zábavná část nabídne střelbu z luku, vystoupení loveckých trubačů, mysliveckých kynologů, sokolníka či tematické divadelní představení.

Akce se koná pod záštitou ministra zemědělství ČR, primátora města Olomouce a hejtmana Olomouckého kraje. Vstup je zdarma.

V pátek 14. října bude oslavám předcházet beseda s tvůrci TV seriálu Kus dřeva ze stromu - Martinem Patřičným a Bedřichem Ludvíkem. Beseda se uskuteční v budově Magistrátu města v Hynaisově ulici od 18:00 hodin.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olomouc.cz

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…