Olomouc: Plán udržitelné městské mobility? Ve hře jsou tři varianty

25.04.2018 16:04

Koncepční materiál řešící dopravu v Olomouci z hlediska její udržitelnosti, ale i ve vztahu k životnímu prostředí či zdraví obyvatel, to je Plán udržitelné městské mobility. Nastavuje vizi města z dopravního hlediska pro rok 2030. Veřejnosti bude představen ve středu 2. května v 17 hodin.

Olomouc: Plán udržitelné městské mobility? Ve hře jsou tři varianty
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Ve hře jsou tři scénáře, které lidem představí odborníci z Centra dopravního výzkumu. Minimalistický, střední a maximální. U každého budou vyčísleny finanční náklady (investiční i provozní) ale i jeho přínos na stav ovzduší, hlukovou zátěž, zdraví obyvatel či změnu dělby přepravní práce (tzv. modal split).

Právě ve středu bude Řídící skupina, v níž jsou zástupci všech politických subjektů zastupitelstva města, vybírat jeden z představených scénářů. Následné schválení pak připadá zastupitelstvu města, které se uskuteční 4. června.

„Velký důraz při zpracování tohoto plánu byl kladen na debatu s veřejností. Kromě rozsáhlého průzkumu dopravního chování to bylo i několik veřejných projednání a workshopů,“ připomněl náměstek primátora Aleš Jakubec.

O výsledné podobě Plánu udržitelné mobility, která bude předložena zastupitelům, může veřejnost diskutovat v sále zastupitelstva v budově magistrátu v Hynaisově ulici 2. května od 17 hodin.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…