Olomouc: Primátor zhodnotil práci městské policie

02.03.2016 12:15

Strážníci Městské policie Olomouc se opět po roce sešli na svém tradičním setkání u příležitosti vyhodnocení jejich práce za uplynulý rok. Primátor města Olomouce Antonín Staněk společně s ředitelem Městské policie Olomouc Pavlem Skalickým vyznamenali nejlepší pracovníky, předali čestné medaile za dlouholetou službu i odznaky vyznamenání.

Olomouc: Primátor zhodnotil práci městské policie
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

„Moc rád bych vám všem poděkoval za práci, kterou pro město Olomouc a jeho občany děláte. Právě díky vám se lidé ve městě cítí bezpečněji. A já musím říci, že podle ohlasů, které mám, tomu tak skutečně je,“ řekl v úvodu primátor Staněk.

Po úvodním shrnutí a zhodnocení předchozího roku pak z rukou ředitele městské policie a pana primátora převzalo patnáct zaměstnanců odznaky věrnosti za trvání pracovního poměru v délkách 10, 15 a 20 let. V kategorii „Zaměstnanec roku 2015“ a „Strážník roku 2015“ bylo oceněno celkem osm zaměstnanců městské policie.

V rámci slavnostní ceremonie předali primátor a ředitel MPO i čestné medaile ředitele Městské policie Olomouc “Za zásluhy“ a „Za záchranu života“.

Čestnou medaili ředitele MPO „Za zásluhy“ převzala manažerka prevence kriminality Statutárního města Olomouc Jarmila Fritscherova, která dlouhodobě spolupracuje s Městskou policií Olomouc při realizacích projektů prevence kriminality.

Druhou čestnou medaili převzala za svůj profesionální a srdnatý přístup k práci strážník Petra Pallyová, a to zejména v oblasti organizačně technického zabezpečení výkonu služby.

Čestnou medaili ředitele Městské policie Olomouc „Za záchranu života“ obdržel Ivo Krčmář, který správně vyhodnotil z kamerového záběru přímé ohrožení života ženy. Díky jeho postřehu a profesionalitě a následným organizačním opatřením operačního střediska se nakonec podařilo ženu zachránit.

Primátor poděkoval strážníkům za jejich práci a současně vyjádřil naději, že se bude směřování městské policie v konkrétních oblastech vyvíjet pozitivně. „Jsem rád, že se podařilo, zatím snad alespoň částečně, změnit vnímání práce městské policie občany. Z dojmu o čistě restriktivní práci strážníků, kteří řeší jen špatně zaparkovaná auta na přeplněných olomouckých sídlištích, se postupně stává pocit bezpečí a vědomí toho, že práce strážníka nespočívá v pokutování, ale v ochraně nás všech,“ dodal primátor.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.