Olomouc: ŘSD začíná s opravou hlavního tahu přes město

23.09.2023 16:28 | Tisková zpráva

Ředitelství silnic a dálnic naplánovalo opravu silnice I/35. Hlavní tah vedoucí přímo přes město ulicemi Pražská, Foerstrova a Albertova uzavře v neděli 24. září. Výměna asfaltů hlavní trasy i autobusových zastávek potrvá do první poloviny listopadu za úplné uzavírky. Po olomouckém hlavním tahu projíždí téměř 24 tisíc aut denně.

Olomouc: ŘSD začíná s opravou hlavního tahu přes město
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Délka opravy překonává dva kilometry. „Zákaz vjezdu nahradí obousměrná objízdná trasa viditelně značená po nezpoplatněné části dálnice D35 a Brněnskou ulicí, alternativní průjezd bude také umožněn přes městskou čtvrť Řepčín a obec Křelov-Břuchotín,“ ujišťuje Miroslav Mazal z týmu komunikace Ředitelství silnic a dálnic ČR.

Úplné uzavírky se nevyhnou ani některým křižovatkám

  • od 13. října do 22. října bude uzavřena křižovatka na třídě Míru
  • od 23. října do 29. října bude uzavřena křižovatka na třídě Svornosti
  • od 30. října do 5. listopadu bude uzavřena křižovatka na ulici Hněvotínská.

„Mimo uvedené termíny zůstanou zmíněné křižovatky průjezdné, a to v kolmém směru vůči opravované silnici. Ostatní (menší) křižovatky budou uzavřeny v souladu s postupem prací vůči jednotlivým etapám rekonstrukce prováděné postupně na celém úseku,“ uvedl Miroslav Mazal z ŘSD.

Délka opravy překonává dva kilometry úseku silnice I/35 a celková plocha odstraněných nerovností dosáhne téměř 40 tisíc metrů čtverečných. Za 28 milionů stavební firma zajistí frézování a poté pokládku nového asfaltu pomocí moderních technologií. „Výsledná rovinatost a použití jemnozrnného materiálu zaručí nižší hluk páteřní komunikace,“ objasňuje Miroslav Mazal z týmu komunikace Ředitelství silnic a dálnic ČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Dotace pro zemědělce

Dobrý den, ANO je prý proti tomu, aby získávání dotací pro zemědělce bylo navázáno na ekologické prvky. Zajímá mě proč jste proti? Vychází to z nějakého průzkumu, který dělal irozhlas. Na jednu stranu mi to přijde docela logické, ale nevím teda, co je těmi ekologickými prvky myšleno a zas je fakt, ž...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Studenti UMPRUM se budou podílet na oživení míst ve městě

10:28 Hradec Králové: Studenti UMPRUM se budou podílet na oživení míst ve městě

Řešení náplavek, veřejného prostoru na Ulrichově náměstí či jiných míst ve městě, to je nyní v rukou…