Olomouc: Rekonstrukce v Zolově ulici skončila

12.12.2011 13:14

Tři měsíce práce stavbařů a trpělivosti obyvatel Slavonína přinesly několik pozitivních výsledků - bezpečnější situaci na křižovatce a spolehlivější průtok vody v zatrubněné části Nemilanky.

Olomouc: Rekonstrukce v Zolově ulici skončila
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Náročná akce, zahrnující úpravu zatrubněné části říčky, rekonstrukci komunikace a vybudování nového přechodu pro chodce v Zolově ulici, je u konce. Stavba, která trvala tři měsíce, stála 15 milionů korun.

„Dílčí rekonstrukce zatrubněné části Nemilanky v délce 125 metrů v místě křížení ulic Zolova, Arbesova, Jižní a Kyselovská se dodatečně stala součástí budování nového přechodu pro chodce. Rozhodli jsme se k tomu přistoupit zejména kvůli častému vzdouvání vody při silných deštích v této městské části," přiblížil investiční náměstek primátora Martin Major.

Celkové náklady činily 15 milionů korun a protože se jedná o krajskou komunikaci, částkou 2,3 milionu korun se na realizačních nákladech podílel také Olomoucký kraj. Díky novému, většímu profilu DN 1200 mm je nyní zatrubněná část říčky připravena pojmout až dvacetiletou vodu. Současně s rekonstrukcí potrubí také došlo k úpravě povrchu komunikace v ulici Zolova v délce 70 metrů, vybudování přechodu pro chodce se středním dělícím ostrůvkem a nasvětlením před základní školou i nového dělícího ostrůvku v místě napojení ulice Jižní do ulice Arbesovy. Nových je také 10 parkovacích stání a prostor pro kontejnery na odpady, navazující chodníky jsou nově předlážděné. Provedena byla i kabelizace místního rozhlasu a veřejného osvětlení a samozřejmě také přeložky inženýrských sítí a odvodnění.

Zhotovitelem stavby byla firma EUROVIA CS, a.s.

Na provedené stavební úpravy na prostranství před základní školou v Zolově ulici by mělo v budoucnu navázat vybudování nové okružní křižovatky, a to v režii Olomouckého kraje.

Celkové náklady: 15 mil. Kč
Z toho Olomoucký kraj: 2,3 mil. Kč
Zhotovitel: Eurovia CS, a.s.
Doba realizace: září - listopad 2011

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olomouc.cz

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.