Olomouc: Slovenský den zaštítí český velvyslanec

14.09.2020 13:55

Český velvyslanec na Slovensku Tomáš Tuhý zaštítí Slovenský den, který se v Olomouci bude konat 27. září. Potvrdil to primátorovi Mirku Žbánkovi při návštěvě města.

Olomouc: Slovenský den zaštítí český velvyslanec
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

„Situace s pandemií koronaviru začíná byt komplikovanější, ale věřím, že se tato akce uskuteční,“ řekl primátor Žbánek. Stejnou naději vyjádřil i velvyslanec Tuhý. Podle náměstka primátora Karla Konečného je situace v Olomouci dobrá, ale zhoršení v počtu nakažených může přinést zahájení akademického roku na Univerzitě Palackého.

Anketa

Považujete Miloše Zemana za lháře?

21%
79%
hlasovalo: 16087 lidí

Český velvyslanec je v Bratislavě, který je ve spojení se slovenským ministrem zdravotnictví potvrdil, že k zavření společné hranice by dojít nemělo. „Vysvětlili jsme si odlišnost v metodice testování, které je díky trasování u nás přesnější,“ řekl velvyslanec Tuhý.

Bratislavská čtvrť Staré Mesto je olomouckým partnerem. Podle primátora Žbánka je v jednání i výměna stánků na vánočních trzích, které by nabízely typický regionální sortiment.

Primátor a velvyslanec spolu hovořili ale i o spolupráci s dalšími městy a zeměmi visegrádské čtyřky. Středoevropský prostor v Olomouci připomínají i jednotlivé roky věnované patřičným zemím. Ten letošní je slovenský, příští bude maďarský. „Rádi bychom více spolupracovali i s Rakouskem, které do středoevropského prostoru jednoznačně patří. Jde především o tok evropských financí ve sdílených projektech, ale třeba i o víkendovou turistiku,“ naznačil primátor Žbánek.

Velvyslanec Tuhý byl v Olomouci na oficiální návštěvě Dnů evropského dědictví.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…