Olomouc: Uživatelé sociálních služeb získají více informací o poskytovaných službách

11.12.2011 14:26

Již od letošního září vzniká projekt, který uživatelům přiblíží poskytování sociálních služeb. Na projekt s názvem „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb" získalo město Olomouc finanční podporu z Evropské unie a státního rozpočtu a jeho zahájení proběhne 12. prosince úvodní konferencí.

Olomouc: Uživatelé sociálních služeb získají více informací o poskytovaných službách
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Zahajovací konference se uskuteční v pondělí 12. prosince 2011 ve velké zasedací místnosti budovy Magistrátu města Olomouce v Hynaisově ulici. Cílem konference je představení nového projektu, jeho aktivit a záměrů a prezentace novinek a aktuálních trendů v poskytování sociálních služeb v Olomouci. Konference je určena zejména pro poskytovatele sociálních služeb v Olomouckém kraji, zástupcům měst a obcí Olomouckého kraje i uživatelům sociálních služeb a široké veřejnosti.

Město Olomouc využívá plánování rozvoje sociálních služeb již od roku 2005 a podílí se na něm řada odborníků z řad poskytovatelů sociálních služeb, veřejnosti, samotných uživatelů sociálních služeb i zástupců statutárního města Olomouc. „Cílem je zjistit, co lidé v sociálních službách opravdu potřebují, jak můžeme pomoci zlepšit jejich život, zjistit jejich potřeby a hledat ta nejlepší řešení v sociální oblasti, které budou předcházet sociálnímu vyloučení jedinců i skupin. Aby každý, kdo se dostane do nepříznivé sociální situace, ať už kvůli jakémukoliv postižení, nebo se ocitne v nouzi, dostal šanci na odbornou pomoc a zlepšení životních podmínek," vysvětluje náměstkyně primátora Eva Machová.

Tento projekt umožní zkvalitnit komunikaci mezi poskytovateli sociálních služeb a zástupci města Olomouc, podpoří lepší zapojení uživatelů sociálních služeb do procesu plánování, tak aby se zapojili nejen uživatelé sociálních služeb, ale i laická veřejnost. Vznikne tedy veřejný elektronický katalog poskytovatelů sociálních služeb, který napomůže zvýšení informovanosti o sociálních službách v Olomouci. Další částí projektu je uspořádání veletrhu poskytovatelů sociálních služeb, kde se představí veřejnosti a zároveň také nabídne bohatý kulturní program. „Připravíme seminář zaměřený na dluhové poradenství a v závěru projektu bychom také rádi vytvořili již třetí plán rozvoje sociálních služeb města Olomouce na období 2013 - 2015," dodává náměstkyně.

Projekt je hrazený z Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a ze státního rozpočtu. Bude ukončen v únoru 2013. Výše dotace činí 2 703 663,20 Kč.

Podrobné informace o průběhu akce naleznete na webových stránkách procesu plánování sociálních služeb v Olomouci - www.olomouc.eu/kpss, nebo u manažerek projektu Mgr. Moniky Zbožínkové a Mgr. Petry Hemžské, tel. 585 562 109, 602 327 544.

Další zprávy z Olomouce čtěte ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olomouc.cz

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…