Olomouc: V českých domácnostech proběhne šetření životních podmínek

07.02.2017 20:18

Český statistický úřad opět zahájil každoroční šetření životních podmínek a příjmů domácností. Odborně proškolení tazatelé navštíví v období od 4. února do 28. května více než 11 tisíc rodin. Cílem je získat aktuální data pro hodnocení sociální a ekonomické situace obyvatel.

Olomouc: V českých domácnostech proběhne šetření životních podmínek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Náměstí v Olomouci

Většina respondentů, kteří se do šetření zapojí, s ČSÚ dlouhodobě spolupracuje. Nově bude osloveno 4 750 domácností z náhodně vybraných bytů. Odpovídat budou na otázky, které jim položí tazatelé vybavení novými průkazy. „I když je účast vybraných domácností dobrovolná, většina z nich s námi ochotně spolupracuje. Velmi si toho vážíme, protože výsledky šetření jsou důležitým zdrojem informací pro hodnocení životní úrovně a příjmové situace domácností. Tato data jsou pak srovnatelná za 34 evropských států,“ konstatuje předsedkyně ČSÚ Iva Ritschelová.

Šetření Životní podmínky probíhá každoročně a i tentokrát se uskuteční také v Olomouci. Domácnosti, které jsou do šetření zahrnuty, náhodně vybral počítač. Ve všech fázích průzkumu zaručuje Český statistický úřad anonymitu všech zjištěných údajů. Získaná data jsou důsledně chráněna podle přísných požadavků zákona č. 89/1995 Sb. o státní statistické službě, ve znění pozdějších předpisů, a podle zákona č. 101/2000 Sb. o ochraně osobních údajů.

Budete-li mít k probíhajícímu šetření jakékoli dotazy, obraťte se prosím na Krajskou správu ČSÚ, kde je řízením šetření Životní podmínky 2017 pověřena paní Alice Smutná, tel. 585 731 507.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…