Olomouc: V komunálních volbách bude kandidovat šestnáct stran a hnutí

01.08.2018 10:03

V Olomouci bude o 45 křesel v městském zastupitelstvu bojovat celkem 16 subjektů. Některá uskupení podávala kandidátky doslova na poslední chvíli.

Olomouc: V komunálních volbách bude kandidovat šestnáct stran a hnutí
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

V řádném termínu podaly registraci k volbám následující strany a hnutí: Křesťanská a demokratická unie - Československá strana lidová, Sdružení pro republiku - Republikánská strana Čech, Moravy a Slezska, Koalice Svoboda a přímá demokracie - Tomio Okamura (SPD) a Strana Práv Občanů ZEMANOVCI, Občanská demokratická strana, společně, Strana zelených, ANO 2011, Česká strana sociálně demokratická, JAUNER Československo 2018, NAŠE KRÁSNÁ OLOMOUC, Svobodní, Soukromníci a Volba OK, Komunistická strana Čech a Moravy, PIRÁTI A STAROSTOVÉ, TOP 09 a nezávislí, ProOlomouc a konečně Moravské zemské hnutí.

V jednačtyřiceti obcích ve správním obvodu Olomouce jako obce s rozšířenou působností podalo ve stejném termínu kandidátní listinu celkem 115 různých subjektů.

Pro kandidující strany a hnutí bývá důležité i to, pod jakým číslem do voleb půjdou. Losování těchto čísel se odehraje 21. srpna v zasedací místnosti primátora na radnici v Olomouci. Pro subjekty, kandidující v Olomouci, začne losování v 9 hodin, pro subjekty v obcích ze správního obvodu Olomouce sto bude od 10 hodin.

Komunální volby se odehrají v pátek 5. a sobotu 6. října 2018. Před čtyřmi lety se o křesla v Zastupitelstvu města Olomouce ucházelo 14 subjektů, tedy o dva méně než letos.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

10:23 Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

Hudbou, filmy, workshopy a diskusemi, ale také úplně prvním vydáním sběratelské eurobankovky oslaví …