Olomouc: Vzpomínka na Jana Palacha - nasvícená radnice, chrámové zvony i pietní setkání

14.01.2019 15:15

Půl století od upálení Jana Palacha si bude od středy 16. ledna připomínat Olomouc. „Chceme tak důstojně připomenout muže, který odmítal postupnou rezignaci na ideály svobody a demokracie,“ řekl primátor Mirek Žbánek. Vzpomínka na Jana Palacha se odehraje před podloubím radnice 16. ledna v 17 hodin.

Olomouc: Vzpomínka na Jana Palacha - nasvícená radnice, chrámové zvony i pietní setkání
Foto: Hans Štembera
Popisek: Náměstí v Olomouci

Při této příležitosti bude radnice nasvětlena v barvách národní trikolory, připravena bude i speciální projekce a vystoupí představitelé veřejného života. Oběť Jana Palacha bude před radnicí až do 19. ledna připomínat také kovová plastika uměleckého kováře Milana Poliána. Uvnitř informačního centra bude po celou dobu k dispozici také speciální pamětní kniha pro pietní zápisy.

„Podařilo se mi také dohodnout s Arcibiskupstvím olomouckým, že se v sobotu 19. ledna přesně v 15:30, tedy v čase, kdy Jan Palach zemřel, rozezní zvony olomouckých chrámů,“ upozornil na finální část Vzpomínky na Jana Palacha náměstek primátora Pavel Hekela, iniciátor vzpomínky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

13:37 Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

Náročná modernizace tramvajové trati mezi Libercem a Jabloncem nad Nisou skončila. Cílem rozsáhlé re…