Olomouc hostí první krajské setkání Svazu měst a obcí

25.08.2020 12:03

Třináctidílný maratón krajských setkání pro starostky a starosty zahájil Svaz měst a obcí v úterý 25. srpna v Olomouci. Představitelé měst a obcí v daném kraji, poslanci a senátoři z příslušného volebního obvodu i odborníci na konferenci diskutují aktuální témata samospráv.

Olomouc hostí první krajské setkání Svazu měst a obcí
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

„Tento formát setkávání přispívá k předávání zkušeností. Starostové, primátoři a další zástupci samospráv na nich získávají cenné informace, a to zejména od představitelů státní správy a rezortních ministerstev. Jsou to klíčová data k tomu, abychom věděli, co se připravuje a co je aktuální. Všichni tím získáváme odpovědi na otázky, které souvisejí například s novým programovacím obdobím, odpadovou politikou i dalšími tématy, s nimiž se denně potýkáme,“ uvedl na úvod setkání primátor Olomouce Mirek Žbánek a nový předseda Komory statutárních měst.

Na programu letošního ročníku se tentokrát podíleli i samotní hosté. Prostřednictvím svazové výzvy mohli zasílat témata, která je nejvíce zajímají. „Obdrželi jsme mnoho odpovědí a z nich vybrali ty nejaktuálnější a nejčastější, o kterých budete moci diskutovat ve vašem kraji,“ říká předseda Svazu měst a obcí ČR František Lukl. Setkání Svazu města a obcí proběhnou od 25. srpna do 1. října 2020 ve všech krajských městech.

Svaz sdružuje téměř 2 800 měst a obcí a zastupuje tak více než 8,5 milionů obyvatel České republiky. Jako partner se podílí se na přípravě a tvorbě návrhů legislativních i nelegislativních opatření v oblastech týkajících se kompetencí obcí, a to jak na národní, tak evropské úrovni. Činnost Svazu je založena především na aktivitě starostů, primátorů a členů zastupitelstev obcí a měst.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

7:37 Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

Po několika měsících provedlo město Děčín spolu s technickými službami další test kontejneru na směs…