Olomouc má první církevní školku

15.09.2011 11:07

První církevní školku v Olomouci dnes slavnostně vysvětil arcibiskup Jan Graubner.

Olomouc má první církevní školku
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Církevní mateřská škola Ovečka, která sídlí hned v centru města, v ulici Na Hradě, nabízí od 1. září 45 nových míst. Prohlédnout si ji a popřát dětem hodně radosti v nových prostorách přišel i náměstek primátora Ladislav Šnevajs.

„Jsem rád, že se nám konečně podařilo v našem arcibiskupském městě vybudovat také církevní školku. Proto bych chtěl všem, kteří se na tom podíleli, poděkovat za spolupráci a dětem popřát hlavně šťastné chvilky, které tu s paními učitelkami určitě stráví," řekl náměstek.

Arcibiskupství olomoucké investovalo do upravovaných prostor 2,3 milionu korun, částkou 800 tisíc korun přispělo i město Olomouc. Současně také radní schválili školce poskytnout provozní dotaci ve výši 90 tisíc korun.

Díky této nové školce se podařilo rozšířit nabídku míst v olomouckých mateřských školách, kterých je zvlášť letos nedostatek. V horizontu jednoho roku by však mělo v Olomouci přibýt na 260 míst a další řešení se stále hledají.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olomouc.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

7:17 Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

Od konce dubna budou Pardubáci a návštěvníci města na louce mezi Příhrádkem a zámeckými valy potkáva…