„Hlavním cílem bylo zlepšit pracovní podmínky pro kuchaře a kuchařky i pomocný personál a upravit prostory podle trendů moderní gastronomie. Kuchyň jsme dispozičně zvětšili a modernizovali jsme její vybavení například novou multifunkční pánví, myčkou černého nádobí nebo varnou linkou pro přípravu dietní stravy,“ uvedl ředitel Zařízení školního stravování Opava (dále ZŠS Opava) Dalibor Zeman s tím, že nově nemusí personál přesouvat těžké nádobí, zlepšil se systém elektroinstalace, rozvodu plynu, odvádění páry a větrání či odchytávání splaškových tuků. Z hygienických důvodů byly vyměněny keramické obklady, doplněna umývadla a osvětlení výdejních míst. Nově upravenou a vymalovanou jídelnu mají i školáci a učitelé.
Celá rekonstrukce stála 13,3 milionu korun. Největší náklad ležel na městě Opavě, které investovalo 9,5 milionu, ZŠS Opava uhradilo 2 miliony a více než tři miliony byla dotace Státního fondu životního prostředí ČR.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: PV