Opava: Město prodalo jeden z objektů Dukelských kasáren

07.06.2012 9:09

Zastupitelé města Opavy rozhodli o prodeji jednoho z objektů bývalých Dukelských kasáren.

Opava: Město prodalo jeden z objektů Dukelských kasáren
Foto: liberix.cz
Popisek: Opava

Ten v minulosti sloužil jako výuková hala složená z učebního bloku s garážemi a přilehlého bloku pro administrativu. Zároveň byl prodán také pozemek pod touto částečně dvoupodlažní budovou o celkové výměře cca 1850 m2 a také kus pozemku, který je situovaný před budovou jako zpevněná betonová manipulační plocha.

„O tyto nemovitosti projevila zájem společnost NOVUS BIKE s.r.o. Jedná se firmu, jejíž hlavní činností je montáž a prodej jízdních kol, konkrétně kol prodávaných pod značkou SUNDANCE,“ uvedla první náměstkyně primátora Pavla Brady s tím, že firma za tyto objekty městu zaplatí celkovou kupní cenu 7,5 milionů Kč.

Společnost NOVUS BIKE v minulosti podnikala v nedalekých Oticích, o svůj areál zde však kvůli požáru přišla. Objekt v areálu bývalých kasáren hodlá zrekonstruovat a zřídit zde nejen sídlo a montážní zázemí firmy, ale také prodejnu jízdních kol případně i jejich půjčovnu.

„Vzhledem k tomu, že uvedená společnost většinově zaměstnává obyvatele Opavy, je určitě v zájmu města takovou firmu na svém území mít,“ zdůvodnila jeden z s aspektů prodeje Pavla Brady a dodala:„Prodej těchto objektů je navíc i významným impulsem dalšího využití Dukelských kasáren do budoucna.“

Lada Dobrovolná
 Tisková mluvčí

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: opava-city.cz

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek hledá zubaře na vlastní pěst, za pohotovost nabízí dva miliony

22:09 Frýdek-Místek hledá zubaře na vlastní pěst, za pohotovost nabízí dva miliony

Frýdek-Místek zaplatí zubařům, kteří budou sloužit pohotovostní služby. Po měsících jednání se zřizo…