Opava: O přivítání nového občánka musí nově rodiče žádat sami

03.02.2018 7:38

Slavnostní obřady Vítání občánků probíhají v Opavě bezmála patnáct let. Tyto obřady se konají v obřadní síni Městského domu kultury Petra Bezruče v Opavě. Zvány jsou děti s trvalým pobytem v Opavě a městských částech, starší šesti týdnů. Obřad se bude konat v lichou (zpravidla první) sobotu v měsíci v dopoledních hodinách.

Opava: O přivítání nového občánka musí nově rodiče žádat sami
Foto: liberix.cz
Popisek: Opava

Doposud byli rodiče s dětmi zváni pozvánkou Magistrátu města Opavy bez vlastní iniciativy. Jelikož od 25. května 2018 začne v celé Evropské unii platit nařízení - jednotně tzv. GDPR (General Data Protection Regulation - Obecné nařízení na ochranu osobních údajů) a nahradí tak současnou právní úpravu ochrany osobních údajů v podobě směrnice a souvisejícího zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů; jsme nuceni zavést změnu v systému zasílání pozvánek ke slavnostnímu obřadu rodičům.

Rodiče dětí budou ke slavnostnímu obřadu „vítání občánků“ zváni pouze na základě vyplněné přihlášky k tomuto obřadu. Přihlásit k obřadu bude možno děti do 1 roku věku.

Přihlášku bude možno stáhnout z webových stránek města, případně ji bude možno vyzvednout na podatelně Magistrátu města Opavy v budově Hlásky (dále jen podatelna). Vyplněný formulář rodiče odevzdají osobně na matrice na Krnovské 71/B nebo na podatelně, případně přihlášku zašlou poštou na adresu: Magistrát města Opavy, oddělení matriky, Horní náměstí 69, Opava, 746 26

Až do 30. 4. 2018 bude ještě přihláška zasílána rodičům dětí, které se narodily v Opavě, společně s rodným listem dítěte.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Muzejní noc opět zpřístupní desítky zajímavých míst

10:28 Olomouc: Muzejní noc opět zpřístupní desítky zajímavých míst

V pátek 17. května od 18 hodin do půlnoci budete mít znovu příležitost projít si galerie, muzea a da…