Opava: Pod stromečkem potěší dárky s opavskou tematikou

17.12.2021 12:09 | Tisková zpráva

Nákupy vánočních dárků vrcholí a za návštěvu při jejich pořizování rozhodně stojí i Turistické informační centrum Opava.

Opava: Pod stromečkem potěší dárky s opavskou tematikou
Foto: liberix.cz
Popisek: Opava

Předměty a výrobky s opavskou tematikou jsou originálním překvapením pod stromečkem, ať už jde o kalendáře, knihy či produkty lokálních výrobců. Připravené jsou novinky i oblíbené stálice. 

Anketa

Bude válka mezi Ruskem a Ukrajinou?

20%
77%
hlasovalo: 17529 lidí

Kalendáře pro rok 2022 se nesou v duchu retro časů. „Vybrané fotografie vás provedou ulicemi Opavy v době od konce 60. do 90. let minulého století. Byly to roky, kdy se Opava radikálně měnila - od šedivých a nevýrazných ulic v dobách socialistických až po návrat barev a života po sametové revoluci,“ popsala vedoucí Turistického informačního centra Eva Sůrová. Kalendáře jsou k dispozici ve stolní variantě za 100 korun i ve variantě nástěnné za 160 korun.

Knižní novinkou letošního roku je publikace Proměny Opavy. Obsahuje 47 pohlednic města z doby „belle époque“, přelomu 19. a 20. století. Tatáž místa teď znovu zaznamenal fotograf Jan Langer a prostřednictvím použití pauzovacích papírů se současnost a minulost v knize plasticky překrývá. „Inspirací byl úspěch srovnávací aplikace na webu města,“ konstatovala Sůrová. Proměny Opavy pořídíte za 450 korun.

Za pozornost stojí ale i další knihy, které žádnému opavskému patriotovi nesmí chybět, například Opavská Nej, Tajemná Opava, fotografická publikace Opava City či průvodce historií opavských kaváren Nad šálkem kávy.

Mezi velmi oblíbené dárky patří i výrobky s ochrannou známkou Opavské Slezsko regionální produkt. „Koupí získáte poctivý výrobek z Opavského Slezska a podpoříte místní výrobce. Vybírat můžete mezi originálními háčkovanými předměty, šitými panenkami, keramikou s opavskou tematikou, baňkami ze Slezské tvorby, mýdly, drátovanými výrobky, šperky a řadou dalších,“ vyjmenovala Sůrová s tím, že v nabídce jsou také vánoční pohlednice, suvenýry a propagační předměty SFC a BK Opava. Turistické informační centrum Opava je otevřeno každý všední den od 8 do 18 hodin.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Demolice hlavní budovy Carimexu

13:05 Plzeň: Demolice hlavní budovy Carimexu

V úterý 7. května odstartovaly bourací práce na hlavní budově Carimexu známého také jako Skleněné pe…