Opava: Primátor se starostou Otic projeli novou cyklostezku

04.12.2017 20:31

Opavu a Otice spojuje nová asfaltová cyklostezka. Ta nahrazuje starou polní cestu, kterou využívalo hodně cyklistů i chodců. V pátek odpoledne si spojnici Opavy a Otic projeli na kole primátor Opavy Radim Křupala a starosta Otic Vladimír Tancík.

Opava: Primátor se starostou Otic projeli novou cyklostezku
Foto: Opava
Popisek: Opava

Stavba 760 metrů dlouhé cyklostezky začala v srpnu, dokončena byla v půlce listopadu a slavnostně otevřena první prosincový den. V budoucnu by pak měla pokračovat dál směrem na Litultovice a Jakartovice. V Opavě se napojuje na cyklostezku vedoucí po Englišově ulici. „Jsem velmi rád, že poslední dva primátoři Opavy vyslyšeli můj hlas a dohodli jsme podmínky, za nichž se stavba zrealizovala. Děkuji úředníkům Magistrátu města Opavy za podporu a vyvinuté úsilí. Přeji všem cyklistům, aby jim stezka dobře sloužila při jízdách do práce, za nákupy i zábavou a sportem,“ řekl starosta Otic Vladimír Tancík. „Je moc dobře, že se cyklostezku podařilo dokončit a otevřít. Je důležitá jak pro lidi, kteří jezdí do Opavy za prací, zábavou či nákupy, tak i pro rekreační cyklisty. Ti teď mohou využívat bezpečnou stezku,“ uvedl primátor Opavy Radim Křupala.

Výstavba přišla na zhruba 2,6 milionu korun, 85 % pokryje dotace ze Státního fondu dopravní infastruktury.

Další fotografie najdete na Facebooku města.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…