Opava: Regenerace sídliště v Kylešovicích odstartuje v dubnu

12.03.2019 8:36

První etapa plánované regenerace sídliště v Kylešovicích odstartuje výstavbou dvou nových hřišť. Stavět se začne v dubnu, hotovo by mělo být do června. Městu se na projekt podařilo získat dotaci ze Státního fondu rozvoje bydlení.

Opava: Regenerace sídliště v Kylešovicích odstartuje v dubnu
Foto: Opava
Popisek: Opava

„Opava, to není jen centrum města, případně Kateřinky. Také v Kylešovicích žije velká část Opavanů, na které musíme myslet. Jsem proto ráda, že jsme byli dotačně úspěšní a podařilo se nám získat prostředky pro realizaci první etapy regenerace sídliště v Kylešovicích. Doufám, že úspěšní budeme i v dalších etapách, a sídliště Kylešovice bude příjemnější k životu,“ řekla první náměstkyně opavského primátora Hana Brňáková.

Jedno z hřišť vyroste ve středové části sídliště 17. listopadu a účelově bude sloužit na basketbal, házenou a kopanou. Druhé bude vybudováno mezi ulicemi 17. listopadu a Bíloveckou a sloužit bude na nohejbal a volejbal. „Hřiště budou doplněna lavičkami, stojany na kola, odpadkovými koši a plakátovací plochou,“ doplnila Hana Šenková z odboru rozvoje města a strategického plánování.

Městu se stavbu podařilo vysoutěžit za 6,94 milionů korun včetně DPH, dotace Státního fondu rozvoje bydlení pak činí 50 % ze způsobilých výdajů, zbytek jde z městské kasy.

Ještě letos chce město podat žádost o dotaci na druhou etapu, která počítá s opravou vozovek, rekonstrukcí pěších komunikací, opravou či vybudováním 123 parkovacích stání a obnovou veřejného osvětlení v lokalitě 17. listopadu. Dále se počítá s výstavbou multifunkčního hřiště u Liptovské ulice. „V případě získání dotace by se tato II. etapa realizovala v roce 2020,“ vysvětlila Brňáková.

V roce 2021 je v plánu III. etapa, která zahrnuje úpravu veřejného prostranství před Žabkou, opravu dalších chodníků a obnovu veřejného osvětlení v lokalitě Liptovská, o rok později by se pak měly opravit další chodníky a vybudovat parkovací stání na ulici 17. listopadu. Celkem by se v Kylešovicích mohlo investovat okolo 64 milionů korun. Jedná se však o projektovou cenu, vysoutěžit by se mohla nižší částka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

10:23 Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

Hudbou, filmy, workshopy a diskusemi, ale také úplně prvním vydáním sběratelské eurobankovky oslaví …