Opava: Útulek dostal příspěvek na novou boudu

21.12.2021 19:59 | Tisková zpráva

Městský útulek v Opavě dostal od pražské společnosti Útuláček dar ve výši 25 tisíc korun. Ten byl určen na výstavbu nové psí boudy.

Opava: Útulek dostal příspěvek na novou boudu
Foto: liberix.cz
Popisek: Opava

„Byla to vlastně poslední stará bouda ve venkovním výběhu, kterou jsme díky těmto penězům vyměnili za novou. Bohužel ceny za dřevo a materiál stouply natolik, že jsme z tohoto daru postavili opravdu jen jednu boudu,“ posteskla si Ilona Drešlová, která má pod sebou agendu Městského útulku.

Městský útulek, kde nacházejí dočasný azyl zaběhnutí psi, nalezené kočky a občas i jiná zvířata, nezná volno. Také o Vánocích zde pracovníci budou pečovat o "klienty", kteří ztratili či hledají své majitele. V útulku proto i nadále rádi přivítají každého, kdo bude ochotný zázemí a péči o zvířata podpořit. Nemusí vždy jít jen o peníze, může to být třeba formou pytle granulí, hračkou, podložkou do pelíšku či jiného psího nebo kočičího vybavení pro zdraví i radost. Třeba, až půjdete na svoji středrodenní procházku, vezměte s sebou nějakou drobnost pro chlupaté čtyřnožce.

S některými z nich se můžete seznámit také na webu městského útulku (ZDE), kde najdete i otvírací hodiny, kdy se můžete stavit. Vždyť i zvířata mohou mít Vánoce...

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Ladislav Václavec byl položen dotaz

Zdraví máme jen jedno

Pane senátore, hlasoval jste pro senátní novelu zaměstnávání zahraničních zubařů u nás. Tito studenti medicíny, možná lékaři mají pracovat pod dohledem českého l=kaře, který asi podle vás nemá co na práci a tak bude dohlížet. Bez řádně ukončené zkoušky z českého jazyka a slevovat z náročnosti aproba...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Třebíč: Revitalizace zámeckého parku začíná

22:09 Třebíč: Revitalizace zámeckého parku začíná

Po obnově oblíbeného parku Hrádek se dostane péče i tomu zámeckému. Aktuálně jsou dokončeny přípravn…