Opava: V Galerii Eisler ožije Malý princ

27.10.2021 15:28 | Tisková zpráva

Opavská kulturní organizace nabídne návštěvníkům v Galerii Eisler interaktivní výstavu Elišky Podzimkové Malý princ. Vernisáž se bude konat 3. listopadu v 17:00 hodin za účasti autorky. Vstupné na vernisáž je zdarma, po dobu instalace pak činí 20 korun. Výstava potrvá až do konce ledna příštího roku.

Opava: V Galerii Eisler ožije Malý princ
Foto: Opava
Popisek: Opava

„Jsme rádi, že se nám podařilo do Opavy dostat další nevšední výstavu animátorky, ilustrátorky a fotografky Elišky Podzimkové, která všude sklízí velké úspěchy. Základní melancholický příběh Malého prince Antoina Saint Exupéryho se silným lidským poselstvím ožije díky autorce v listopadu v naší galerii a skvěle podtrhne podzimní náladu i předvánoční čas,“ říká Marcela Mrozková Heříková, ředitelka Opavské kulturní organizace.

Interaktivní výstava nabízí snový a kouzelný svět Malého prince a působí nejen na oči, ale i na další smysly a návštěvníky vrací do dětství. Magický les, světýlka, mlha, vůně i obří mechové vejce, ve kterém můžete po hmatu najít zvířátko a poté ho nakreslit. V „áčkovém“ stanu se nabízí audiokniha Malého prince, při níž můžete pozorovat na plátěné stěně projekci lišky i prince. Pro děti jsou připravena odrážedla dřevěných lišek, na kterých se mohou na výstavě prohánět třeba u nebes s projekcí beránků nebo házet kroužky na velký dřevěný baobab.

„Začátkem, vedoucím k interaktivní výstavě, byly ilustrace Elišky Podzimkové k nejnovějšímu vydání Malého prince pro nakladatelství Albatros. Její ilustrace však nejsou typické, ale jsou kombinací fotografií z Islandu a ilustrací. Právě na Islandu také vznikl krátký making of film, který mohou návštěvníci zhlédnout,“ vysvětluje Dominik Beneš, dramaturg Opavské kulturní organizace.

Hlavní instalaci v Galerii Eisler tvoří ilustrace z knížky Malý princ. Obrazy s průměrem 70 centimetrů jsou kulaté, plastické a obsahují přírodní materiály, například mech, lišejníky nebo lávový písek. „Obrázky jsou animované prostřednictvím AR (augmented reality) aplikace ARTIVIVE, která je volně ke stažení,“ dodává Dominik Beneš. Díky aplikaci si můžete rozpohybovat jednotlivé obrázky a přehrát si animaci: například u obrázku z pilotní kabiny letadla začne letadlo létat krajinou, pilot s ním manévruje a vše doplňuje zvuková stopa.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…