Opava: Vyběhněte za sluníčkem

28.02.2016 16:47

Společnosti Prague International Marathon požádala představitele města Opavy o spolupráci při realizaci projektu, který podporuje aktivní pohyb, konkrétně je spojený s rekreačním běháním.

Opava: Vyběhněte za sluníčkem
Foto: Opava
Popisek: Opava

„Jedná se o projekt FreeRun, který připravujeme jako nedílnou součást RunCzech běžecké ligy, ale s trochu jiným cílem a pro jinou cílovou skupinu běžců. RunCzech jsou především závody na světové úrovni, jak pořadatelským servisem, tak elitním polem nejlepších běžců. FreeRun je určen pro obyvatele měst, návštěvníky, zkrátka pro všechny, kteří mají radost z běhání a běhají pro radost,“ sdělili zástupci pořadatelské společnosti. Záměrem projektu je, aby po celé České republice vznikly pětikilometrové běžecké trasy v místech, která jsou pro běžce tradiční, nejde tedy o zavádění a budování tras nových a umělých.

„V Opavě jsme vybrali trasu, která vede kolem městského náhonu, fotbalového stadionu, řeky Opavy a Stříbrného jezera. Je to trasa především přírodním prostředím, kde už jsou Opavané zvyklí běhat nebo se procházet,“ uvedl náměstek primátora Dalibor Halátek.

Trať bude slavnostně otevřena závodem „Vyběhneme za sluníčkem“

Start a cíl budou označeny barevným nástřikem na komunikaci, na startu je navíc umístěna informační cedule s mapou a prezentací celého projektu. V rámci něj si mohou sportovní nadšenci zakoupit také moderní mobilní aplikaci, která nabízí možnost soutěžit s dalšími běžci v čase a na místě, které si vyberou.

Trať bude slavnostně otevřena závodem „Vyběhneme za sluníčkem“, který se uskuteční 19. března v Městských sadech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

O Vrběticích máte jasno

Paní Pekarová Adamová, případ byl odložen, tj. že se nepodařilo získat důkazy o spáchání tr. činu. A pokud je to jinak, proč příslušné orgány nezahájily tr. stíhání, trestní stíhání v nepřítpmnosti, nebo žádaly vydání atd.O vině rozhoduje soud, nikoliv policie nebo BIS. mŮŽETE MI PROSÍM ODPOVĚDĚT.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň staví velkokapacitní parkovací dům na Světovaru, pojme přes 400 aut

22:15 Plzeň staví velkokapacitní parkovací dům na Světovaru, pojme přes 400 aut

Plzeň zahájila stavbu velkokapacitního parkovací domu se zelenou střechou a stáním pro elektromobily…