Ostrava: Angličtí hosté se zajímají o naše školství

27.04.2016 21:10

Seznámit se s principy fungování ostravského školství a uplatňováním prvků inkluzivního vzdělávání a sociálního začleňování je cílem návštěvy představitelů městského úřadu a zástupců základních a mateřských škol z Bradfordu v Ostravě. Na ostravské radnici je 25. dubna přivítal náměstek primátora pro oblast školství Martin Štěpánek.

Ostrava: Angličtí hosté se zajímají o naše školství
Foto: ostrava.cz
Popisek: Ostravská radnice

Čtyřdenní reciproční návštěva jedenáctičlenné delegace z téměř 300tisícového anglického města s industriální minulostí a tradicemi, které v mnohém připomíná právě moravskoslezskou metropoli, navazuje na loňskou návštěvu představitelů Ostravy v Bradfordu. Uspořádalo ji město Ostrava ve spolupráci s pražskou nadací Open Society Fund. V prvním dni po příletu britští hosté v čele s představiteli města a distriktu Bradford zaměřenými na vzdělávání pro nové komunity, přistěhovalce a cizince Stuartem Brookem a Ianem Dayem navštívili mateřskou školu Špálova a základní školu Bohumínská. Jak konstatovali během diskuze na radnici, obě zařízení se jim líbila a byla pro ně zajímavá.

„Školka je například velmi dobře organizovaná, děti jsou v ní spokojené a rády se učí prostřednictvím hry. Způsob výuky v základní škole je jiný, než jak ho známe od nás. Zatímco v Anglii se na výuce podílí více specializovaných učitelů, tady vede třídu jeden učitel, kterému v péči o děti se zvláštními potřebami pomáhají asistenti,“ upřesnil své první postřehy Stuart Brook.

V dalším průběhu svého pobytu angličtí pedagogové navštíví další mateřské a základní školy, seznámí se s činností organizací Bílý nosorožec a Beleza, které provozují předškolní kluby pro děti ze sociálně vyloučených lokalit, a také s prací středisek volného času v Zábřehu a Mariánských Horách. Ve čtvrtek 28. dubna, v den svého odletu, zavítají do Dolní oblasti Vítkovice, kde se budou zajímat o problematiku interaktivní výuky ve Světě techniky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

16:14 Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

Duševní zdraví a osobní rozvoj mladé generace podporují nově otevřené tzv. terapeutické a seberozvoj…