Ostrava: Lidé mají zájem o kotlíkové dotace

02.08.2017 21:16

Magistrát města Ostravy uspořádal sérii seminářů ke kotlíkovým dotacím v obvodech, kde převažuje zástavba rodinných domků. Jeden ze seminářů se uskutečnil také na magistrátu. Všechny potřebné informace týkající se žádostí o kotlíkovou dotaci sdělí zájemcům pracovnice infopointu, který je otevřen v bočním křídle Nové radnice u křižovatky Českobratrské ulice a Sokolské třídy.

Ostrava: Lidé mají zájem o kotlíkové dotace
Foto: ostrava.cz
Popisek: Ostravská radnice

Za kotlíkovou dotaci mohou obyvatelé rodinných domů vyměnit stávající ručně plněné kotle na tuhá paliva za tepelné čerpadlo, kotel na biomasu s ručním nebo automatickým plněním, kombinovaný automatický kotel na uhlí a biomasu a plynový kondenzační kotel. Z  dotace lze hradit pořízení nového ekologického zdroje tepla, jeho montáž, stavební práce, dodávky a služby bezprostředně související s pořízením nového zdroje vytápění nebo úpravou stávajícího, náklady na zkoušky nebo testy a náklady na projektovou dokumentaci.

Ostrava přispěje žadatelům vlastnícím rodinný dům na území města částkou až 10 000 Kč. Dále město poskytne žadatelům, kteří si nemohou dovolit vynaložit předem celou částku na výměnu kotle, bezúročnou půjčku ve výši 100 procent dotace právě na dobu překlenutí období mezi schválením dotace a jejím následným vyplacením.

Magistrát uspořádal sérii seminářů pro obyvatele v obvodech, kde je velká zástavba rodinných domů, konkrétně v Krásném Poli, Bartovicích, Nové Bělé, Slezské Ostravě, Hošťálkovicích a jeden seminář proběhl také v prostorách magistrátu. Lidé se zajímali o podrobnosti dotací a také o půjčky města.  

Zájemci o kotlíkové dotace získají všechny potřebné informace také v infopointu, který magistrát otevřel na rohu Sokolské třídy a Českobratrské ulice. Infopoint je otevřen vždy v pondělí od 13 do 17 hodin a ve středu od 9 do 15 hodin. Pracovnice vysvětlí, na jaký typ kotle se dotace vztahuje, jak získat dotaci ve výši až 145 tisíc korun anebo pomůže s vyplněním žádosti o dotaci krok za krokem tak, aby neobsahovala chybné údaje a aby v ní nic nechybělo. „Návštěvníci infopointu se zajímají, za jaký typ kotle mohou vyměnit svůj starý kotel, zda se dotace vztahuje na konkrétní typ kotle, který si chtějí pořídit. Část dotazů se týká poskytnutí bezúročné půjčky a zájemci o dotaci si nechají vysvětlit celý postup od podání žádosti až po její vyúčtování,“ uvedla náměstkyně primátora Kateřina Šebestová. Žádosti o dotace se letos podávají od 5 září od 10 hodin elektronicky na adrese https://kotliky.msk.cz s tím, že do 10 dnů musí být žádost s potřebnými přílohami dodána také v listinné podobě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…