Ostrava: Na Nové radnici září Betlémské světlo

20.12.2021 14:19 | Tisková zpráva

V pondělí 20. prosince 2021 přivítal na radnici primátor města Tomáš Macura skauty ze střediska Modrý šíp. Jako v předchozích letech přinesli skauti Ostravanům Betlémské světlo do prostor Nové radnice a zažehli plamínek v lucerně, aby si obyvatelé Ostravy mohli tento zářící, křehký symbol Vánoc odnést do svých domovů.

Ostrava: Na Nové radnici září Betlémské světlo
Foto: Ostrava.cz
Popisek: Ostrava

„Betlémské světlo bylo přivezeno do Ostravy vlakem, v sobotu jsme jej převzali na nádraží ve Svinově, abychom jej mohli šířit dál. Světlo bylo zažehnuto v Betlémě, skauti jej lidem rozváží dál napříč Evropou,“ doplnila Veronika Gadulová ze skautského střediska Polanka nad Odrou.

Plamínek, odebraný z věčného ohně v Betlémě, cestuje letecky do Rakouska, kam za ním směřují skautští kurýři. Od roku 1990 jej dováží z Rakouska do České republiky brněnští skauti. Betlémské světlo pak čtvrtou adventní sobotu vlaky skauti rozváží do všech koutů země. Lidé mohou plamínek, symbolizující naději, víru, lásku a mír získat pro své domovy na mnoha místech. Jedním z nich je nyní také budova Nové radnice, konkrétně vrátnice vpravo, kde si jej zájemci mohou zažehnout od 20. prosince až do Štědrého dne.

„Převzetí Betlémského světla od skautů na radnici náleží již k milým vánočním tradicím. Malé světýlko může být nadějí a přinášet radost do všedních starostí. Díky této tradici mohou lidé poselství naděje šířit dál,“ konstatoval Tomáš Macura, primátor města.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

22:28 Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

Experti na školství vyrazili za inspirací do holandských škol. Třicet osm zástupců škol z celého Čes…