Ostrava: Na Transportu volají po dobudování regionálních silnic

08.11.2012 18:04

Představitelé podnikatelské sféry v Česku a na Slovensku jsou nespokojeni se současným stavem dopravní infrastruktury v příhraničních regionech. Na mezinárodní konferenci Transport, která se konal ve dnech 6. a 7. listopadu v Ostravě v hotelu Clarion, podepsali deklaraci, ve které žádají o urychlení řešení a dostavbu dopravního spojení mezi příhraničními regiony Česka, Slovenska a Polska.

Ostrava: Na Transportu volají po dobudování regionálních silnic
Foto: ostrava.cz
Popisek: Ostravská radnice

Představitelé Krajské hospodářské komory MSK, Slovenské obchodní a průmyslové komory (SOPK) Žilinského kraje, Sdružení pro rozvoj MSK a Slovensko - koresjký hospodářský výbor SOPK se současně s podpisem deklarace dohodli, že budou v oblasti rozvoje dopravní infrastruktury a dopravy spolupracovat.

Kromě spolupráce příhraničních regionů při řešení budování dopravní infrastruktury a silničního spojení mezi středoevropskými státy se na konferenci TRANSPORT hovořilo také o spolupráci v oblasti dopravy a logistiky na ose Balt-Jadran, o rozvoji železniční dopravy či tématu vodních cest.

Konference TRANSPORT se letos koná již pošestnácté. Jejím partnerem je i město Ostrava, které spolu s Moravskoslezským a Zlínským krajem podpořilo konferenci ze svého rozpočtu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ostrava.cz

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…