Ostrava: Návštěvníkům Dnů NATO se na křídlech letadla představí Litva

19.09.2019 13:07

Tento víkend 21. - 22. září se Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR na ostravském letišti Leoše Janáčka zúčastní i vojenské síly Litevské republiky.

Ostrava: Návštěvníkům Dnů NATO se na křídlech letadla představí Litva
Foto: worldwide.com
Popisek: Ostrava, ilustrační foto

Přímo na palubě letounu Litevských vzdušných ozbrojených sil proběhne fotografická výstava Litva na křídlech.

Jedná se o unikátní a jedinečnou výstavu. Díla budou vystavena na ploše mezi vojenským zařízením a technikou na palubě litevského letadla. Výstava si klade za cíl odhalit krásu známých, ale i méně známých míst v Litvě a tím přilákat zahraniční turisty a Čechy do neznámé a málo procestované země Severní Evropy.  Na fotografiích od různých litevských autorů návštěvníci uvidí záběry měst, jezer, nádherných dun a jiných působivých míst v Litvě.

Největší bezpečnostní airshow v Evropě se koná od roku 2001. Litva se jí v letošním roce zúčastní již pošesté, a to s helikoptérou AS-365, lehkým útočným letadlem L-39 a transportním letadlem C-27 Spartan. Právě tento multifunkční dopravní letoun se během DNŮ NATO promění v improvizovanou uměleckou galerii. Výstavu, věnovanou litevské krajině, pořádá pro návštěvníky DNŮ NATO Velvyslanectví Litevské republiky v Praze. V sobotu 21. září v 12:00 ji oficiálně zahájí velvyslanec Edvilas Raudonikis.

Dny NATO je bezplatná akce pro širokou veřejnost, která spojuje vojenský a civilní svět. Jde o skvělé místo k vytváření mezinárodních známostí a seznámení se s představiteli zúčastněných armád nebo vlád 16 států aliance NATO.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Začíná stavba nového autobusového nádraží a komunikací v přednádraží

10:28 Vsetín: Začíná stavba nového autobusového nádraží a komunikací v přednádraží

V pátek 3. května se slavnostně otevře nové vlakové nádraží včetně budovy dopravního terminálu. Zatí…