Ostrava: Od 1. prosince bude bioodpad svážen jednou měsíčně

29.11.2019 11:38

Počínaje 1. prosincem bude svoz bioodpadu v Ostravě prováděn jen jednou měsíčně. Ke svážení co dva týdny se odpadová společnost OZO Ostrava vrátí opět v dubnu 2020.

Ostrava: Od 1. prosince bude bioodpad svážen jednou měsíčně
Foto: Ostrava.cz
Popisek: Ostrava

„Už v roce 2016, kdy byly hnědé BIO popelnice v Ostravě zavedeny, si město vymínilo, že svoz bioodpadu bude probíhat celoročně. O termínech zimních svozů byli uživatelé BIO popelnic informováni prostřednictvím letáků,“ konstatuje Vladimíra Karasová, tisková mluvčí odpadové společnosti OZO Ostrava, a dodává, že přesný rozpis naleznou i na webových stránkách společnosti OZO Ostrava ZDE.

Bioodpad o větším objemu, například větve, trávu a shrabané listí, mohou obyvatelé Ostravy i nadále odvážet do sběrných dvorů nebo na kompostárnu v Hrušově, k jejímž výhodám patří minimální čekací doba na odbavení, jednoduchá manipulace s biodpadem, který stačí na určeném místě jen vysypat z přívěsného vozíku, i možnost zakoupit kvalitní zeminový substrát nebo kompost, který je zde vyráběn právě z přivezeného bioodpadu.

V zimním období lze kompost v Hrušově – stejně jako zeminový substrát – zakoupit ve velkém množství nepytlovaný. Sběrné dvory nebudou v zimě pytlovaným kompostem ani substrátem zásobovány, návoz bude opět proveden až v druhé polovině března.

Co do BIO popelnic patří a co ne

ANO: Odpad rostlinného původu – kromě trávy, listí a menších větví také další biologicky rozložitelný odpad, například slupky ze syrového ovoce a zeleniny, zelené natě, listy pokojových rostlin či skořápky ořechů.

NE: Zbytky tepelně upravovaných či mastných pokrmů, biologicky rozložitelný materiál živočišného původu, tedy odpady, jejichž přítomnost v BIO popelnici by znemožnila další zpracování a využití svezeného zeleného odpadu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Společné jednání rad. Město s krajem si vycházejí vstříc

11:33 Pardubice: Společné jednání rad. Město s krajem si vycházejí vstříc

Některé projekty v krajském městě se neobejdou bez dobré spolupráce a komunikace mezi krajem a měste…