Ostrava: Pustili jsme se do úklidu města

09.04.2018 21:16

Magistrátní tým pod vedením primátora Tomáše Macury a náměstkyně primátora Kateřiny Šebestové vyrazil v sobotu 7. dubna v rámci akce Ukliďme Česko uklízet Ostravu.

Ostrava: Pustili jsme se do úklidu města
Foto: Ostrava.cz
Popisek: Ostrava

Skupinu tvořilo 38 dobrovolníků z magistrátu, centrálního ostravského obvodu,  Ostravské univerzity a veřejnosti včetně dětí. Zapojení se do národní akce Ukliďme Česko je jednou z aktivit naši kandidatury na titul European Green Capital 2020.

Magistrátní tým zbavil plochu za areálem Miniuni téměř 1,5 tuny odpadků.

Skupina osmatřiceti dobrovolníků zbavovala odpadků oblast za areálem Miniuni. Během dopoledne sesbírala celkem 1490 kilogramů odpadu, který skončil v kontejneru přistaveném společností OZO Ostrava. Velkou část odpadu tvořily pet lahve, papírové obaly od potravin, sklo, pneumatiky. Našly se i věci, které tvořily vybavení domácností – rozbité počítače, televizory, vysavač, lednice, nechyběly ani boty, oblečení, hračky, knihy, časopisy a další předměty, které do přírody nepatří. 

Do úklidu veřejného prostoru se pustil magistrátní tým i v loňském roce. Tehdy v lesíku ve Výškovicích nasbíral 800 kilogramů odpadu.

reklama

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Dvě pracovnice ze zlínských základních škol získaly ocenění

22:28 Zlín: Dvě pracovnice ze zlínských základních škol získaly ocenění

Jako každý rok ocenil Zlínský kraj pracovníky ve školství. Mezi patnácti oceněnými z celého kraje by…