Ostrava: Rekonstrukce Domu kultury Poklad úspěšně pokračuje

21.11.2019 11:38

Oprava Domu kultury Poklad v Porubě úspěšně pokračuje. Nová střešní krytina je už položená na obou křídlech objektu a dokončuje se oprava střechy nad ochozy. V bočních částech budovy jsou již dokončeny vnitřní omítky, hotová je hydroizolace památkově chráněné střední části, dostavují se výtahové šachty a začíná se pokládat podlaha ve velkém tanečním sále.

Ostrava: Rekonstrukce Domu kultury Poklad úspěšně pokračuje
Foto: Ostrava.cz
Popisek: Ostrava

Montuje se vzduchotechnika, rozvody vody a kanalizace, staví se nové zděné příčky. Rekonstrukci provádí Společnost Poklad Z+G+R, práce v hodnotě 355 milionů korun by měla dokončit v lednu roku 2021. Zároveň s objektem kulturního domu se bude upravovat také jeho nejbližší okolí, zejména prostranství před vstupem. Opraveny budou přístupové komunikace a vysazena bude náhradní zeleň.

„K dnešnímu dni mohu konstatovat, že spolupráce se zhotovitelem probíhá úspěšně. Jedná se o starý dům, navíc třetí fázi rekonstrukce a jako na každé jiné stavbě se průběžně objevují nové skutečnosti, které je potřeba řešit. Ty se řeší aktivně, průběžně a věcně. Stavba tedy aktuálně probíhá dle plánu, pevně věřím, že to tak půjde i nadále," řekla náměstkyně primátora pro investice Zuzana Bajgarová.

Na interiéry objektu bude vyhlášena v závěru roku 2020 samostatná veřejná zakázka. Nebyly součástí stavebních prací, které realizuje Společnost Poklad Z+G+R. Dodány budou do května 2021 tak, aby k otevření kulturního domu došlo v červnu 2021.

Ostrava Poklad

Návštěvníkům poté bude k dispozici divadelní sál pro 420 lidí, společenský sál, malý divadelní sál pro 100 osob, cvičební sál, tři multifunkční učebny, minikino pro přibližně 60 lidí a dva salónky. Příjemným místem ke společenskému setkávání a osvěžení bude i restaurace s terasou a klubovým prostorem.

„Podle toho, jak se Poklad nyní proměňuje, se mají obyvatelé Poruby opravdu na co těšit. Jediný kulturní dům v tomto mladém obvodu bude mít konečně reprezentativní vzhled a výborné podmínky pro konání rozličných společenských i kulturních akcí," doplnil náměstek primátora Zbyněk Pražák.

Rada města Ostravy rozhodla o výběru dodavatele a uzavření smlouvy o dílo na realizaci stavby letos v dubnu. Cena 354,986 milionu korun, kterou nabídla Společnost Poklad Z+G+R , tvořená společnostmi Zlínstav, Geosan Group a Ridera Stavební byla nejnižší z osmi nabídek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

7:37 Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

Po několika měsících provedlo město Děčín spolu s technickými službami další test kontejneru na směs…