Ostrava: Skalka Family park vyrobila sníh pro Korejskou vesničku

02.02.2018 11:32

Celkem 300 kubíků umělého sněhu postupně naveze z ostravského skiareálu Skalka 12 nákladních aut na Masarykovo náměstí v centru Ostravy, kde se staví Korejská vesnička. Ta zde bude fungovat po dobu olympiády a Olympijského festivalu Ostrava 2018.

Ostrava: Skalka Family park vyrobila sníh pro Korejskou vesničku
Foto: Ostrava.cz
Popisek: Ostrava

Jedná se o uměle vyrobený sníh pomocí technologii Snowfactory, kterou si Skalka pořídila koncem loňského listopadu jako první skiareál na Moravě. Unikátní technologie umožňuje výrobu sněhu za každého počasí a dokonce i při plusových teplotách. Celý proces výroby sněhu probíhá zcela bez chemických přísad a při výrobě se používá jen čistá voda. Za den technologie vyrobí až 100 m3 sněhu.

Moderní technologie Snowfaktory je chladicí zařízení, které s využitím čisté vody a zcela bez potřeby chemických přísad vyrábí malé ledové vločky (šupinky). Ty neobsahují zbytkovou vlhkost a mají teplotu –5 stupňů Celsia. Vzhledem k nízké teplotě sníh vytváří vlastní chlazení a taje velmi pomalu. Na rozdíl od běžných sněhových děl, která vyrábějí sníh až při teplotě –2 stupně Celsia, zařízení Snowfaktory umí umělý sníh vyrábět zcela nezávisle na počasí, a to až do teploty +20 stupňů Celsia!

„Zařízení je navrženo jako kompresní mrazicí systém a vypadá jako nenápadný dopravní kontejner. Toto kontejnerizované chladicí zařízení je mobilní jednotka a lze ho instalovat a provozovat na různých místech s přívodem pitné vody. Je výsledkem dlouholetých zkušeností inženýrů a techniků v oblasti chladírenských technologií,“ vysvětluje manažerka areálu Skalka Family park Leona Kubiszová Lamaczová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Místo kulturního domu v Červeném Hrádku bude osmnáct bytů

13:05 Plzeň: Místo kulturního domu v Červeném Hrádku bude osmnáct bytů

V bývalém kulturním domě v Červeném Hrádku do poloviny roku 2025 vznikne 18 městských nájemních bytů…