Ostrava: Skalka Family park vyrobila sníh pro Korejskou vesničku

02.02.2018 11:32

Celkem 300 kubíků umělého sněhu postupně naveze z ostravského skiareálu Skalka 12 nákladních aut na Masarykovo náměstí v centru Ostravy, kde se staví Korejská vesnička. Ta zde bude fungovat po dobu olympiády a Olympijského festivalu Ostrava 2018.

Ostrava: Skalka Family park vyrobila sníh pro Korejskou vesničku
Foto: Ostrava.cz
Popisek: Ostrava

Jedná se o uměle vyrobený sníh pomocí technologii Snowfactory, kterou si Skalka pořídila koncem loňského listopadu jako první skiareál na Moravě. Unikátní technologie umožňuje výrobu sněhu za každého počasí a dokonce i při plusových teplotách. Celý proces výroby sněhu probíhá zcela bez chemických přísad a při výrobě se používá jen čistá voda. Za den technologie vyrobí až 100 m3 sněhu.

Moderní technologie Snowfaktory je chladicí zařízení, které s využitím čisté vody a zcela bez potřeby chemických přísad vyrábí malé ledové vločky (šupinky). Ty neobsahují zbytkovou vlhkost a mají teplotu –5 stupňů Celsia. Vzhledem k nízké teplotě sníh vytváří vlastní chlazení a taje velmi pomalu. Na rozdíl od běžných sněhových děl, která vyrábějí sníh až při teplotě –2 stupně Celsia, zařízení Snowfaktory umí umělý sníh vyrábět zcela nezávisle na počasí, a to až do teploty +20 stupňů Celsia!

„Zařízení je navrženo jako kompresní mrazicí systém a vypadá jako nenápadný dopravní kontejner. Toto kontejnerizované chladicí zařízení je mobilní jednotka a lze ho instalovat a provozovat na různých místech s přívodem pitné vody. Je výsledkem dlouholetých zkušeností inženýrů a techniků v oblasti chladírenských technologií,“ vysvětluje manažerka areálu Skalka Family park Leona Kubiszová Lamaczová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

20:27 Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

Neřešte úřední hodiny a neztrácejte čas u přepážky. Mějte místní poplatky jednoduše pod kontrolou a …