Ostrava: Začala II. etapa rekonstrukce Nádražní

05.04.2016 11:23

Čtyřdenní úplnou výlukou začala v pátek 1. dubna II. etapa rekonstrukce Nádražní ulice v úseku mezi ulicemi Stodolní a 28. října, která ovlivní organizaci městské hromadné dopravy a automobilové dopravy v centru města. Obnova ulice bude realizována v několika fázích a potrvá do konce listopadu, nejpozději do prosince.

Ostrava: Začala II. etapa rekonstrukce Nádražní
Foto: ostrava.cz
Popisek: Ostravská radnice

Zmíněná první výluka, během níž dojde ke zjednokolejnění tramvajové trati na opravovaném úseku, potrvá od 1. 4. od 5 hodin ráno do 4. 4. do 23.55 hodin. Spoje tramvajových linek č. 1, 2, 4, 6, 8, 9, 10, 11, 12 a 18 budou ve směru na Plynárny a Hlavní nádraží odkloněny ze zastávky Karolina na konečnou zastávku Výstaviště s tím, že mezi zastávkami Karolina – Křižíkova – Hl. nádraží bude místo nich jezdit náhradní autobusová doprava. Linka č. 14 bude provozována autobusy po upravené trase od 1. 4. od 0.00 hodin do odvolání.

Po skončení výluky, od úterý 5. dubna do soboty 4. června, bude na rekonstruovaném úseku Nádražní ulice od zastávky Stodolní po křižovatku s ulicí 28. října zaveden jednokolejný provoz. Na tramvajových linkách dojde ke změně organizace dopravy a úpravě jízdních řádů, Zastávka Elektra bude pro oba směry dočasně přemístěna na zastávku Karolina, zastávka Stodolní bude přesunuta na provizorní zastávku blíž k ulici Českobratrské. Podrobný popis všech změn v organizaci MHD přináší na svých stránkách Dopravní podnik Ostrava.

Další úplná výluka tramvajové dopravy v Nádražní ulici, která zahájí druhou fázi II. etapy rekonstrukce, je plánována na 4. až 6. června.

Automobilový provoz bude v době rekonstrukce Nádražní ulice vyloučen ve směru z Přívozu na Karolinu v úseku od ul. Mlýnské po ul. 28. října, ve směru z Karoliny do Přívozu v úseku od ul. Čs. legií po ul. Mlýnskou. Možný nebude ani průjezd křižovatkou ulic 28. října a Nádražní od ulic Pivovarské a Na Karolině ve směru na Porubu.

Oficiální objízdná trasa ve směru od Přívozu na Karolinu povede ulicemi Českobratrskou, Poděbradovou, Švabinského, Porážkovou a Těžařskou, v opačném směru, od Karoliny na Přívoz, bude automobilová doprava odkláněna ulicemi Zámeckou, Tyršovou a Mlýnskou.

Aktualizované zprávy z rekonstrukce Nádražní ulice přináší městský web www.nadrazni.ostrava.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

22:28 Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

Město Zlín se může pyšnit úspěšnou sezónou bikesharingu v roce 2023, jak naznačují nově zveřejněná d…