Ostrava: Začala oprava plynového potrubí v Nádražní ulici

04.08.2019 15:55

Preventivní výměna části plynového potrubí v Nádražní ulici v centru Ostravy začala první srpnový den. Společnost Innogy mění z bezpečnostních důvodů sedm tvarovek, u nich byla zjištěna výrobní vada. Opravy jsou naplánovány tak, aby co nejméně zasáhly do provozu této frekventované dopravní tepny.

Ostrava: Začala oprava plynového potrubí v Nádražní ulici
Foto: worldwide.com
Popisek: Ostrava, ilustrační foto

Kvůli výrobní vadě začali pracovníci společnosti Innogy měnit sedm části plynového potrubí, které bylo před třemi lety instalováno při rekonstrukci Nádražní ulice. Společnost Innogy uvedla, že švýcarský výrobce tvarovek ve tvaru písmene T, které zajišťují propojení plynového potrubí s přípojkami, je upozornil na možnou výrobní vadu a potencionální rizikovost až po ukončení rekonstrukce. Švýcarská firma uhradí všechny náklady související s výměnou vadných částí. Ty jsou odhadnuty na pět milionů korun.

Práce v Nádražní ulici proběhnou ve čtyřech etapách do 19. srpna, přičemž jedna etapa potrvá pět dní. Výkopové práce a výměna tvarovek budou prováděny v jamách o rozměrech 2 x 3,5 metru, aby co nejméně ovlivnily provoz. První etapa se týká rohu ulic Nádražní a Hollarova a místa u tramvajové zastávky Elektra. U těchto prací ani u jedné ze čtyř etap není nutná uzávěra ulice a zůstane v ní zachován provoz. Od 16. do 31 srpna provede firma úpravy povrchu Nádražní ulice, které přinesou uzavírky pro individuální dopravu, a to ve dnech 16. – 18., 23. – 25. a 31. srpna. Jedná se o víkendy, aby doprava byla v centru města omezena minimálně. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…