Ostrava: Získejte tašky a tričko za třídění odpadu

06.10.2011 6:31

Společnost OZO nabízí od 3. do 9. října Ostravanům akci „Kdo třídí, zaslouží odměnu“. „OZO tým“ pracovníků v různých částech Ostravy rozdá během těchto dnů na stanovištích kontejnerů 700 setů speciálních tašek na separování odpadu a trička na podporu kampaně „Třídíme!“ od společnosti EKO-KOM. Jde o praktický třídílný set snadno omyvatelných tašek na plast, sklo a papír, který je vhodný k opakovanému užití.

Ostrava: Získejte tašky a tričko za třídění odpadu
Foto: ostrava.cz
Popisek: Ostravská radnice

Tašky mohou stát samostatně nebo mohou být spojeny do jednoho trojdílného setu díky suchým zipům. Na přední straně každé tašky je potisk, který informuje, pro jaký druh odpadu jsou určeny a do kterých kontejnerů tento odpad patří. Zkušební separování odpadu do tašek proběhlo přes zimu a jaro v 3 000 ostravských domácnostech, na jaře příštího roku mají být tašky rozdány do všech 130 000 ostravských domácností, protože jsou s nimi lidé maximálně spokojení.

Koho „OZO tým", který v těchto dnech projíždí městem, zastihne u venkovních barevných kontejnerů, jak třídí odpad, dostane tašky a tričko. V současnosti má Ostrava 1 180 stanovišť s kontejnery na tříděný odpad. O akci informují také některá rádia.

Ostrava má podle dosavadních výsledků šanci stát se republikovým šampionem v třídění a zpracování odpadu; za mírnější ceny, než ostatní obce, protože občané tomu významně přispívají.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ostrava.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…